Laatste kans om in te schrijven op groepsaankoop groene stroom en gas

groepsaankoopnieuw

Er schreven zich al ruim 70.000 gezinnen en 3.250 KMO’s in. Dat zijn er tot nu toe al respectievelijk ruim 3.500 en 250 meer dan vorig jaar. Bovendien gingen tot nu al ruim 50.000 gezinnen en 2.200 kmo’s (72 procent) in op hun persoonlijk aanbod, goed voor een record. Vorig jaar waren dat er samen bijna 48.000.

Ook interessant voor wie zonnepanelen heeft

Door de scherpe prijs voor gas, in het combinatiepakket groene stroom/gas, kunnen ook particulieren en KMO’s die gebruik maken van zonnepanelen toch nog een groot voordeel doen op hun energiefactuur.

Inschrijven voor recordaanbieding kan nog

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot en met maandag 30 maart via de gratis infolijn 0800 18 711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop. Na de inschrijving, krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Veiling

De veiling op woensdag 12 februari tussen de deelnemende energieleveranciers zorgde voor een recordaanbieding waarbij de energiekosten gemiddeld 55 % onder het actueel marktaanbod (*) liggen. Daarmee zorgt Engie voor het scherpste aanbod sinds de opstart van de groepsaankoop groene stroom en gas.

Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 % onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 % onder het actueel marktaanbod.

Ook voor professionele contracten bood Engie de laagste prijs aan: 43 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 34 % voor enkel elektriciteit.

Besparen

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

 (*) Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten die de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via mail naar [email protected].

[ www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop ]