Internationale vogeltrekdagen Zwin Natuur Park (Knokke-Heist) - weekend 8 en 9 mei

Provinciedomein Het Zwin

Als internationale luchthaven voor vogels schaart het Zwin Natuur Park zich hiermee achter het initiatief van Eurobirdwatch 2021. Tijdens het EuroBirdwatch-weekend tellen duizenden vogelaars in heel Europa de trekvogels op hun tocht richting het noorden.

Programma voor bezoekers van het Zwin Natuur Park
Zwindgidsen staan verspreid in het Zwin Natuur Park het hele weekend klaar om uitleg te geven over de vogeltrek: welke vogels kunnen bezoekers zien, waar komen ze vandaan,  waar vliegen ze heen, hoe doen ze dit…?

Op de panoramatoren kunnen bezoekers de vogeltrek meemaken, krijgen ze duiding van een Zwingids en worden de overvliegende vogels geteld. Op de dijk aan de Zwinvlakte geeft de Zwingids meer info over de vogels die daar voedsel komen zoeken.

Kinderen kunnen in de boshut terecht voor een mooi verhaal over de vogeltrek.

Alle activiteiten van de vogeltrekdagen zijn inbegrepen in de toegangsprijs van het park.

Belangrijke stop
In het voorjaar zijn miljoenen vogels vanuit hun winterkwartieren onderweg naar hun broedgebieden. Voor vele van hen zijn dat tochten van duizenden kilometers lang. Heel wat trekvogels vliegen over het Zwin Natuur Park. Vele stoppen even om er uit te rusten en voedsel te zoeken. Voor een deel ervan is het natuurgebied de eindbestemming van hun trektocht, om er te broeden.

In het Zwin werden inmiddels al meer dan 300 vogelsoorten waargenomen. Daaronder ook vele trekvogelsoorten, zoals lepelaar, bruine kiekendief, boerenzwaluw, gierzwaluw en nog veel meer.
 

Praktisch Zwin Natuur Park – Internationale vogeltrekdagen
Wanneer: zaterdag 8 en zondag 9 mei, van 10.30 uur tot 17.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 tot en met 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online

In mei en juni is het Zwin Natuur Park open van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 18 uur. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen is het park elke dag open.

Op voorhand tickets reserveren is nodig en kan via de website www.zwin.be
Er wordt ook gevraagd om bij de reservatie rekening te houden met de geldende coronamaatregelen, onder andere in verband met de buitenbubbel van tien personen.

Vanaf 8 mei is het terras van Zwinbistro The Shelter opnieuw open.