Groene As Stroroute gedeeltelijk afgesloten door onderhoudswerken

stroroute

De halfverharding krijgt een grondige onderhoudsbeurt.

Drie stroken

Het gaat om drie stroken die gelijktijdig aangepakt zullen worden. De eerste strook die afgesloten wordt ligt tussen de Scherminkelstraat en de Roeselaarsestraat in Moorslede. Ook tussen de Peemhutstraat en de Statiestraat in Moorslede, en tussen de Nieuwe Molenstraat en Passendalestraat in Zonnebeke wordt de stroroute afgesloten. Fietsers die de volledige route volgen, rijden best om via Moorslede (Ieperstraat en Roeselaarsestraat). De stroken tussen de werven blijven wel open voor gebruik.

Deze werken kaderen binnen het onderhoud van de verharding van de groene assen. De halfverharding wordt opnieuw op breedte gezet en krijgt een nieuwe bovenlaag om meer fietscomfort te garanderen en de veiligheid te verhogen.

Timing en kostprijs

In totaal wordt zo ruim 4.2km halfverharding aangepakt voor een totale kostprijs van €125.000. Afhankelijk van het weer zal de Stroroute opnieuw volledig toegankelijk zijn vanaf midden oktober.

Stroroute

Deze route van ongeveer 10 km is de voormalige spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper en snijdt dwars door het front van de Eerste Wereldoorlog. De Groene As passeert onder meer het Vierkavenbos en de WOI-site Tyne Cot Cemetery.

www.west-vlaanderen.be/groene-assen