Gloria Monserez en Vincenzo De Jonghe stellen West-Vlaanderen voor aan kinderen

De film is te bekijken via de website www.klasbakken.be en via het Youtube-kanaal van de Provincie West-Vlaanderen.

De provinciefilm
Gloria Monserez, die ook Ketnet-wrapster is, en Vincenzo De Jonghe, gezicht voor ‘Het Provinciaal Domein’ op Focus-WTV, loodsen de kijkers op een luchtige manier door de verschillende thema’s: de ligging van West-Vlaanderen, de troeven, de provinciedomeinen, het bestuur, toerisme, landbouw, economie, duurzaamheid én het West-Vlaams op zich. Kijkers komen bv. te weten dat West-Vlaanderen met 3.144 km2 de grootste Vlaamse provincie is, er elk jaar 10 miljoen mensen de kust bezoeken en dat de helft van alle diepvriesgroenten in Europa uit de provincie afkomstig is.

Doelgroep
De film is vooral bedoeld voor het 4e, 5e en 6e leerjaar basisonderwijs, maar ook tieners en volwassenen leren aangenaam bij. De film kan in de klas gebruikt worden, maar zal ook getoond worden bij groepsbezoeken aan provinciehuis Boeverbos of het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis in Brugge.  

Aanbod voor scholen
De Provincie heeft, naast de nieuwe film, onder de noemer ‘Klasbakken’ een ruim educatief aanbod voor scholen, zowel voor het basisonderwijs als voor middelbare scholen. Zo zijn er pakketten rond natuur en milieu, bv. over afval, klimaat, maar ook over Europa, erfgoed, het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, wereldburgerschap enz. Leerkrachten kunnen zich ook inschrijven op een maandelijkse nieuwsbrief en meer info vinden over provinciale subsidies zoals bv. bij het vergroenen van de speelplaats of bij uitstappen die ze doen.

Een overzicht van het volledige aanbod is te vinden op de website.

www.klasbakken.be
www.youtube.com/watch?v=mfn7W6TUeJk