Extra activiteiten tijdens paasvakantie in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Zwin Natuur Park terras en restaurant

Zwingidsen geven op verschillende plaatsen in het park; de kijkhut of kijkwand, de labohut en aan de Zwinvlakte, extra info aan de bezoekers over de fauna en flora van het natuurgebied.

In de ringhut is er van zaterdag 2 april tot en met vrijdag 8 april en van maandag 11 april tot en met vrijdag 15 april telkens in de voormiddag een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) aan het werk. Hij ringt en weegt de trekvogels en geeft uitleg over het wetenschappelijk onderzoek van de vogeltrek. Een uitzonderlijke gelegenheid om dit soort onderzoek van dichtbij mee te volgen.

In de tentoonstelling over de vogeltrek geeft er elke namiddag een gids uitleg over eieren: waarom de vele verschillende kleuren en vormen en leggen ze allemaal in mei een ei?

Extra aanbod voor kinderen
Voor kinderen tot en met 12 jaar is er de paaszoektocht ‘ei in nesten’. Kinderen moeten verschillende vogels in het park zoeken en het juiste ei bij de juiste vogel plaatsen. Doen ze het goed, dan vinden ze de geheime code waarmee ze nadien een lekkere verrassing kunnen krijgen.

In de boshut vertelt een Zwingids een mooi verhaal over Dikkopje en de rups. De kinderen gaan in het kijkcentrum ook zelf creatief aan de slag om mooie plantenlabels te maken.

Gezinswandelingen
Tijdens de paasvakantie kunnen bezoekers op dinsdag 5 en 12 april en donderdag 7 en 14 april, telkens om 10.30 uur, deelnemen aan een gezinswandeling met als thema ‘van A tot Zwin’. Deze wandeling is gericht op gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar. De Zwingids geeft info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Na de wandeling krijgen deelnemers soep aangeboden in Zwinbistro The Shelter.

Zwinooievaars
De Zwinooievaars broeden al volop in het park. Vanuit de ooievaarstoren kun je in hun nest kijken zonder ze te storen. In de tentoonstelling ‘Ooievaars in het Zwin’ komen bezoekers nog tot en met 29 mei alles te weten over deze bijzondere vogel. 

[ www.zwin.be ]

Praktisch Zwin Natuur Park – ‘Pasen in het Zwin’
Wanneer: van zaterdag 2 tot en met maandag 18 april 2022 van 10.00 uur tot 17.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: toegang tot het Zwin Natuur Park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 6 euro; vanaf 18 jaar: 12 euro online (14 euro aan de kassa).

Alle activiteiten van ‘Pasen in het Zwin Natuur Park’ zijn inbegrepen in de prijs van het toegangsticket.

Praktisch Gezinswandelingen:
Data: dinsdag 5 en 12 april; donderdag 7 en 14 april, telkens om 10u30
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: volwassene: 15 euro online (17 euro aan de kassa); kind 6-17: 7 euro online/aan de kassa; abonnee: 7 euro online/aan de kassa

Reserveren op voorhand via zwin.be