Extra activiteiten tijdens herfstvakantie in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Zwin_kijkhut

Ook het ringen van vogels loopt nog tot en met zondag 7 november, net als de belevingsexpo ‘Verdwenen Zwinhavens’.

Alle activiteiten zijn inbegrepen in de toegangsprijs. Het is sterk aanbevolen om op voorhand te reserveren voor een bezoek aan de ‘Verdwenen Zwinhavens’, dit om zeker te zijn van een plaats.

Activiteiten tijdens de herfstvakantie
Elke dag van de herfstvakantie zijn er tussen 10.30 uur en 16.30 uur heel wat extra activiteiten op verschillende plaatsen in het park.
Een Zwingids geeft er dagelijks uitleg over nestkasten en hoe vogels het best gevoederd worden in de winter. Daarnaast kunnen bezoekers via telescopen de eerste wintervogels in de Zwinvlakte en op het broedeiland bekijken.


Bezoekers kunnen in het zoetwaterlabo kennismaken met de wereld van de kleine zoetwaterdiertjes, zoals waterkevers, libellenlarven en salamanders. In de namiddag komt het zoutwaterleven tot in de kleinste details tot leven, en komt jong en oud meer te weten over de verschillende dieren die werden opgevist in de kreken in de Zwinvlakte, zoals krabben en garnalen.

Extra kinderactiviteiten
Voor kinderen zijn er extra activiteiten voorzien: luisteren naar een verhaal of deelnemen aan spelletjes.

Ringen van vogels
Tot en met 7 november worden in het Zwin Natuur Park dagelijks vogels geringd in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Wie het ringen van nabij zelf wil meemaken, is welkom voor een unieke blik achter de schermen van het wetenschappelijk onderzoek van het ringwerk. Het is ook een unieke kans om de vogels van héél dicht bij te zien en een interessante uitleg te krijgen van de ringer.


Tot nog toe kregen dit jaar al 45 verschillende vogelsoorten een ring om de poot waaronder een aantal opmerkelijke en zeldzame vogelsoorten, zoals waterral, bladkoning, Orpheusspotvogel en struikrietzanger.

De activiteit gaat telkens door in de voormiddag, van 10 uur tot 12 uur. Het zijn de laatste ringdagen van 2021.De meeste vogels worden vroeg op de dag gevangen. Er vroeg bij zijn is dan ook de boodschap. Het vangen van vogels is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer (regen en/of veel wind) gaan de sessies niet door.

Gezinswandeling
Op donderdag 4 november start er om 10.30 uur een gezinswandeling. Deze wandeling loopt doorheen het park en de Zwinvlakte en is speciaal gericht op gezinnen met jonge kinderen van 5 tot 12 jaar. De Zwingids geeft informatie op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speciale toets.

Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten is terug te vinden op de website.

Praktisch – Herfst in het Zwin
Data: van zaterdag 30 oktober tot en met zondag 7 november, van 10.30 tot 16.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)
Deelnameprijs gezinswandeling: 13 euro voor volwassenen (15 euro aan de kassa), 6 euro voor kinderen en abonnees. Inschrijven verplicht.

 [www.zwin.be]