Emma Meesseman verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur

Emma Meesseman

De verkiezing is een organisatie van De Krant van West-Vlaanderen, met de steun van Radio2, Focus-WTV en de provincie West-Vlaanderen. “Ik had het niet verwacht, maar ik ben heel vereerd met de titel”, zo reageerde de basketbalspeelster.

Voor de zesde keer gingen De Krant van West-Vlaanderen, Radio2, Focus-WTV en de provincie West-Vlaanderen op zoek naar een West-Vlaming die het afgelopen jaar onze provincie op de kaart zette. Zowel de vakjury als de lezers van De Krant van West-Vlaanderen, de kijkers van Focus-WTV en de luisteraars van Radio2 waren onder de indruk van basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper, die een indrukwekkend sportief jaar achter de rug heeft.

Met de titel van West-Vlaams Ambassadeur won ze van de andere genomineerden: Brihang, Camille Dhont, Karel Sabbe, Will Tura en Wim Willaert. Op het moment van de uitreiking speelde Emma een wedstrijd in Hongarije. De prijs werd in Roeselare in ontvangst genomen door haar moeder Sonja Tankrey, zelf ooit een basketbalspeelster op internationaal niveau. 

Emma vervoegt het lijstje van West-Vlaams Ambassadeurs met daarbij Wim Lybaert (2018), Niels Destadsbader (2019), Wim Opbrouck en Saghine Lampaert (2020), Dominique Persoone (2021) en Maaike Cafmeyer (2022).

Nieuwe titels
Nieuw dit jaar was ook de verkiezing van ‘Ambassadeur van Bedrijvig West-Vlaanderen’ en ‘Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’. Ekopak in Tielt speelde zich in de kijker van Bedrijvig West-Vlaanderen omdat het wereldwijd bedrijven helpt om afvalwater om te zetten naar puur proceswater. De titel voor ‘Ambassadeur van Warm West-Vlaanderen’ ging dan weer naar Villa Rozerood uit De Panne, een zorghotel dat zwaar zieke kinderen, jongeren en hun gezin een vakantie bezorgt.