‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ van start in Oostrozebeke

Image
Fietsen van de provincie

In totaal zullen 40 inwoners van Oostrozebeke tot en met 20 oktober, gratis een elektrische fiets, speedpedelec of elektrische bakfiets testen. Op die manier kunnen ze zelf ontdekken wat de voordelen zijn van de duurzame vervoersmiddelen.

Nieuwigheden

Dit jaar zijn er een aantal nieuwigheden. Enerzijds werd de testperiode per inwoner verkort zodat meer mensen kunnen testen. Anderzijds werd het aantal te testen fietsen uitgebreid van 25 naar 40. De vloot bestaat nu dus uit 25 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 10 speedpedelecs. Het provinciebestuur werkt sinds dit jaar ook samen met een nieuwe fietsleverancier, Cycle Valley.

Andere deelnemende gemeenten

De testkaravaan passeert in oktober nog in Heuvelland en was eerder al te gast in Koekelare (augustus), Middelkerke (september) en Wielsbeke (begin oktober). De gemeenten waar de testkaravaan dit jaar niet kon langsgaan omwille van de coronamaatregelen komen volgend jaar aan de beurt. Dat zijn Poperinge, Anzegem, Tielt en Ruiselede.

‘De testkaravaan komt eraan!’

'De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' trekt al sinds 2017 naar de gemeenten om de inwoners via deze praktijktesten te overtuigen om meer voor de fiets te kiezen. Reeds vijftien gemeenten gingen Koekelare, Middelkerke en Wielsbeke voor. De campagne 'De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' is een uitloper van de succesvolle actie ‘De testkaravaan komt eraan!’ die al sinds 2014 een vaste waarde is bij de bedrijven. In oktober houdt de testkaravaan halt bij het personeel van de gemeente en OCMW van Zwevegem, VOC De Rozenkrans uit Koksijde, vzw Unie-k en de Vlaamse Milieumaatschappij uit Oostende.  

Succes van de ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’

Dat de campagne zijn vruchten afwerpt, bleek al uit een eerdere enquête bij de deelnemers. 63% van de deelnemers geeft aan door de campagne meer te fietsen.

 www.testkaravaan.be