‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ trapt af in Koekelare

testkaravaan

Door de coronacrisis gaat de campagne nu pas van start. In totaal zullen 68 inwoners van Koekelare gedurende ruim een week, tot en met 28 augustus, gratis een elektrische fiets, speedpedelec of elektrische bakfiets testen. Op die manier kunnen ze zelf ontdekken wat de voordelen zijn van de duurzame vervoersmiddelen.

Nieuwigheden

Dit jaar zijn er een aantal nieuwigheden. Enerzijds werd de testperiode per inwoner verkort zodat meer mensen kunnen testen. Anderzijds, werd het aantal te testen fietsen uitgebreid van 25 naar 40. De vloot bestaat nu dus uit 25 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 10 speedpedelecs. Het provinciebestuur werkt sinds dit jaar ook samen met een nieuwe fietsleverancier, Cycle Valley.

Andere deelnemende gemeenten

De testkaravaan passeert in september nog in Middelkerke en in oktober in Wielsbeke, Oostrozebeke en Heuvelland. De gemeenten waar de testkaravaan dit jaar niet kon langsgaan omwille van de coronamaatregelen komen volgend jaar aan de beurt. Dat zijn Poperinge, Anzegem, Tielt en Ruiselede.

‘De testkaravaan komt eraan!’

'De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' trekt al sinds 2017 naar de gemeenten om de inwoners via deze praktijktesten te overtuigen om meer voor de fiets te kiezen. Reeds vijftien gemeenten gingen Koekelare voor. De campagne 'De testkaravaan komt naar jouw gemeente!' is een uitloper van de succesvolle actie ‘De testkaravaan komt eraan!’ die al sinds 2014 een vaste waarde is bij de bedrijven. Die trekt vanaf volgende week weer door West-Vlaanderen. In september houdt de bedrijventestkaravaan halt in de Sint-Jozefskliniek (Izegem), CAW Noord-West-Vlaanderen (Brugge), Lithobeton (Gistel) en OC Cirkant (Zedelgem).

Succes van de ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Dat de campagne zijn vruchten afwerpt, bleek al uit een eerdere enquête bij de deelnemers. 63% van de deelnemers geeft aan door de campagne meer te fietsen.

 [ www.testkaravaan.be ]