‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ start in Zonnebeke

Testkaravaan in Zonnebeke

Dankzij dit project zullen 63 inwoners uit Zonnebeke tot en met dinsdag 20 juni gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken. 
 
De beschikbare testvloot bestaat uit 15 elektrische fietsen, 6 elektrische bakfietsen en 15 speedpedelecs. Daarmee speelt de Provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals langere afstanden overbruggen naar het werk of kinderen vervoeren.

De testkaravaan passeerde eerder dit jaar al in Nieuwpoort en Harelbeke en trekt nog naar Mesen, Gistel en Moorslede. De inschrijvingen voor de stad Mesen lopen nog tot 5 juni.
 
‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
"Het project biedt de inwoners van de deelnemende gemeenten de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen van te ontdekken", klinkt het bij gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. "De bedoeling is om mensen op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen."
 
De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. Sinds de start van het project in 2017 gingen al meer dan 1.500 inwoners de uitdaging aan om een van de fietsen te testen. De voornaamste redenen om deel te nemen bleken de nieuwsgierigheid naar het vervoermiddel en de mogelijkheid dit te testen.
 
‘De testkaravaan komt er aan!’
In 2014 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Met deze campagne stimuleert de Provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Sinds de start hebben er al meer dan 150 bedrijven de testkaravaan verwelkomd. Dit jaar trekt de testkaravaan naar 20 West-Vlaamse ondernemingen. 

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen uit te testen.

www.testkaravaan.be