‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ start in Wingene

Image
Deelnemers van de testkaravaan in Wingene in groep

Dankzij dit project zullen 50 inwoners van Wingene, tot en met woensdag 29 mei, gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets ontdekken.

De beschikbare testvloot bestaat uit 20 elektrische fietsen en 5 elektrische bakfietsen. Daarmee speelt de Provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals kinderen vervoeren en langere afstanden overbruggen. Het project vindt in 2019 nog plaats in Langemark-Poelkapelle (3-14 juni), Lendelede (17-28 juni), Zedelgem (2-27 september) en Izegem (1-29 oktober). De testkaravaan passeerde ondertussen al in Kuurne (1-29 april). De eerstvolgende inschrijvingen voor de testkaravaan starten op 10 juni, voor de inwoners van Zedelgem.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’


Het project biedt de inwoners van Kuurne, Wingene, Langemark-Poelkapelle, Lendelede, Zedelgem en Izegem de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken. De bedoeling is om op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen.

De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. Sinds de start van het project in 2017 gingen 421 inwoners de uitdaging aan om een van de fietsen te testen. De voornaamste redenen om deel te nemen bleken de nieuwsgierigheid naar het vervoermiddel en de mogelijkheid om dit te testen.

‘De testkaravaan komt er aan!’

In 2014 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Met deze campagne stimuleert de Provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Sinds de lancering van de campagne namen al meer dan 100 bedrijven deel aan de Testkaravaan.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen uit te testen.

[ www.testkaravaan.be ]