‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ start in Poperinge

Testkaravaan Torhout

Dankzij dit project zullen 70 inwoners van Poperinge, tot en met zondag 3 oktober, gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische fiets of speedpedelec ontdekken.

De beschikbare testvloot bestaat uit 20 elektrische fietsen en 15 speedpedelecs. Daarmee speelt de Provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals langere afstanden overbruggen naar het werk.

Het project vindt in 2021 nog plaats in Anzegem (7-28 oktober). De inschrijvingen voor de inwoners van Anzegem zijn intussen afgesloten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Het project biedt de inwoners van Poperinge en Anzegem de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken. De bedoeling is om hen op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen.

De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. Sinds de start van het project in 2017 gingen 956 inwoners de uitdaging aan om een van de fietsen te testen. De voornaamste redenen om deel te nemen bleek de nieuwsgierigheid naar het vervoermiddel en de mogelijkheid dit te testen.

‘De testkaravaan komt er aan!’
In 2014 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Met deze campagne stimuleert de Provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Sinds de lancering van de campagne namen al meer dan 130 bedrijven deel aan de Testkaravaan.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen uit te testen.

www.testkaravaan.be