‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ start in Oostkamp

Dankzij dit project zullen 90 deelnemers uit Oostkamp, tot en met dinsdag 12 juli, gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets of speedpedelec ontdekken.

Oostkamp wil met de deelname aan het project extra inzetten op de switch naar meer duurzame mobiliteit bij haar inwoners. Dit project kadert ook perfect in het thema ‘meer bewegen’, én bij de campagne ‘30 dagen minder wagen’ waarop ingezet wordt in juni.

De beschikbare testvloot bestaat uit 20 elektrische fietsen, 5 elektrische bakfietsen en 15 speedpedelecs. Daarmee speelt de Provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals langere afstanden overbruggen naar het werk of kinderen vervoeren.

De testkaravaan passeerde al in Tielt (april), Avelgem (mei) en houdt nog halt Ruiselede (augustus), Torhout (september) en Staden (oktober). De inschrijvingen voor de inwoners van Ruiselede zijn intussen afgesloten. Op 1 juni zijn de inschrijvingen gestart voor de inwoners van Torhout.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Het project biedt de inwoners de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en er zo de voordelen van te ontdekken. De bedoeling is om op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen.

De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. Sinds de start van het project in 2017 gingen al meer dan 1.100 inwoners de uitdaging aan om een van de fietsen te testen. De voornaamste redenen om deel te nemen bleek de nieuwsgierigheid naar het vervoermiddel en de mogelijkheid dit te testen.

‘De testkaravaan komt er aan!’
In 2014 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Met deze campagne stimuleert de Provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Na de editie van 2022 zullen er al meer dan 150 bedrijven de testkaravaan verwelkomd hebben.

De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen uit te testen.

[ www.testkaravaan.be ]