‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’ start in Kuurne

Image
testkaravaan

Dankzij dit project kunnen 50 inwoners van Kuurne, tot en met maandag 29 april, gratis de voordelen van dagelijkse verplaatsingen met de elektrische (bak)fiets ontdekken. De beschikbare testvloot bestaat uit 20 elektrische fietsen en 5 elektrische bakfietsen. Daarmee speelt de Provincie in op concrete vervoersbehoeften zoals kinderen vervoeren en langere afstanden overbruggen.

Het project vindt later in 2019 ook plaats in Wingene (2-29 mei), Langemark-Poelkapelle (3-14 juni), Lendelede (17-28 juni), Zedelgem (2-27 september) en Izegem (1-29 oktober).

Inschrijven voor de Testkaravaan kan via de website www.testkaravaan.be:
voor de inwoners van Langemark-Poelkapelle en Lendelede vanaf maandag 8 april, voor de inwoners van Zedelgem vanaf maandag 10 juni en voor de inwoners van Izegem vanaf maandag 1 juli. De inschrijvingen voor de gemeente Wingene zijn ondertussen afgesloten.

‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente’

Het project biedt de inwoners van Kuurne, Wingene, Langemark-Poelkapelle, Lendelede, Zedelgem en Izegem de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken. De bedoeling is om op een laagdrempelige manier te overtuigen om meer voor de (elektrische) fiets te kiezen.


De campagne is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de betrokken steden en gemeenten. In 2017 namen de stad Veurne en de gemeenten Kortemark en Vleteren deel. Ze overtuigden toen 172 personen om een van de fietsen te testen. In 2018 waren Houthulst, Blankenberge, Diksmuide, Lichtervelde, Lo-Reninge en Koksijde aan de beurt. 249 inwoners hebben toen een van de fietsen getest.

‘De testkaravaan komt eraan!’

In 2014 lanceerde de Provincie West-Vlaanderen de campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’. Met deze campagne wil de Provincie werknemers van West-Vlaamse bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Sinds de lancering van de campagne namen al 101 bedrijven deel aan de Testkaravaan.

De Provincie was de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen uit te testen.

www.testkaravaan.be