Coronavirus: een overzicht van de meestvoorkomende vragen, met antwoorden

FAQ Coronavirus

Dit omwille van de ernst van de situatie die blijkt uit de evolutie van de verspreiding en uit nieuwe conclusies en aanbevelingen, onder andere van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de nationale evaluatiecel. Het doel van deze maatregelen is om de verspreiding van het virus te vertragen zodat we hopelijk voldoende capciteit houden in onze ziekenhuizen en bij onze hulpverleners.

De gouverneur van de provincie West-Vlaanderen ziet mee toe dat deze versterkte maatregelen in zijn provincie worden opgevolgd. Hij treedt op als tussenpersoon tussen het nationale niveau en de gemeentebesturen. Dagelijks volgt de gouverneur de West-Vlaamse situatie op samen met zijn crisiscel.

De gouverneur rekent op het plichtsbesef van elke West-Vlaming om deze maatregelen ten volle te respecteren. Hij is er zich van bewust dat de maatregelen een grote impact hebben op het dagelijkse leven van iedereen. Maar de ernst van de situatie en de bescherming van de volksgezondheid maken deze opofferingen nodig. Uitzonderlijke situaties vragen nu eenmaal uitzonderlijke maatregelen.

De versterkte maatregelen zijn van toepassing tot en met zondag 19 april 2020.

Waar vindt u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden?

De referentiewebsite voor informatie over Corona www.info-coronavirus.be/nl/faqs is de website die officiële informatie bevat.

Op nationaal niveau zijn volgende telefoonnummers beschikbaar voor burgers met vragen:

  • Voor vragen over gezondheid en openbare orde : 0800 14 689 (bereikbaar op weekdagen van 8 tot 20 uur en in het weekend van 10 tot 20 uur)
  • Voor vragen over economie : 0800 12 033 (bereikbaar op weekdagen van 9 tot 17 uur)

Tussen 9 en 18 uur zijn Facebook-chats mogelijk met zowel het nationaal crisiscentrum als de FOD Volksgezondheid.

Voor meer specifieke informatie over je gemeente of stad, verwijzen we je door naar de website en Facebookpagina van je gemeente/stad.