Beleef tijdens de krokusvakantie het Zwin met alle zintuigen in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Mijlpalenviering

Van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari neemt het Zwin Natuur Park deel aan Krokuskriebels, het tweejaarlijks familievriendelijk event van de Gezinsbond. Krokuskriebels legt bij deze editie de focus op inclusieve activiteiten op maat van gezinnen met kinderen met en zonder een beperking. Het Zwin Natuur Park zet extra in op het waarnemen met verschillende zintuigen. Op verschillende plaatsen in het huttenparcours zijn er extra belevingselementen die bezoekers kunnen laten horen, ruiken, voelen en uiteraard ook zien. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk. Leden van de Gezinsbond krijgen een korting op de toegangsprijs op vertoon van hun lidkaart.

Daarnaast kunnen gezinnen van maandag 20 februari t.e.m. donderdag 23 februari, telkens om 10.30 uur, deelnemen aan een Nederlandstalige gezinswandeling. Op donderdag 23 februari is er ook een Franstalige gezinswandeling voorzien.  De gezinswandelingen zijn gericht op gezinnen met kinderen van 5 tot 12 jaar. De Zwingids geeft info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets.

Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er bij deze gezinswandelingen specifieke ondersteuning aangeboden: op maandag is er extra begeleiding voor personen met een visuele beperking, op dinsdag worden all-terrain rolstoelen voor minder mobiele deelnemers voorzien en op woensdag staat, naast de Zwingids, ook een tolk voor Vlaamse Gebarentaal klaar. Na de wandeling worden bezoekers getrakteerd op soep.  

Extra buitenaanbod in het huttenparcours
De krokusvakantie staat in het Zwin Natuur Park in het teken van de ontluikende lente. Verspreid in het park langs het huttenparcours staan de hele vakantie gidsen klaar om de bezoekers alles te vertellen over de natuur, die stilaan uit zijn winterrust ontwaakt, over planten die in bloei komen en vogels die aan het bouwen van een nest beginnen. Vanuit de kijkhut kunnen de vogels op en rond de broedeilanden bewonderd worden dankzij de extra telescopen en boeiende uitleg door Zwingidsen. In de labohut worden veren tot in het kleinste detail bekeken en onderzocht. Aan de voederhut geven gidsen uitleg over zangvogels in de lente, nesten en nestkasten. Ook aan de Zwinvlakte staat een gids klaar die toelichting geeft over dit bijzondere getijdengebied.

Kinderen kunnen deelnemen aan verschillende natuurmemoryspelletjes of luisteren naar het leuk verhaal ‘Konijn wil vliegen’. Het extra buitenaanbod is inbegrepen in de toegangsprijs.

Praktisch
Krokuskriebels: beleef het Zwin met al je zintuigen
Data: van zaterdag 18 februari tot en met zondag 26 februari
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Leden van de Gezinsbond krijgen in het kader van Krokuskriebels op vertoon van hun lidkaart korting op de normale toegangsprijs en betalen voor volwassene: 7 euro online/aan de kassa; kind 15-17: 3 euro online/kassa; kind -15 jaar: gratis

Gezinswandelingen:
Data: van maandag 20 februari t.e.m. donderdag 23 februari, Nederlandstalige gezinswandelingen. Op donderdag 23 februari is er ook een Franstalige gezinswandeling. Telkens om 10.30 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: volwassene: 15 euro online (17 euro aan de kassa) ; kind 6-17:

7 euro online/aan de kassa; abonnee: 7 euro online/aan de kassa
Reserveren op voorhand via zwin.be

Extra activiteiten in de Vlaamse en Waalse krokusvakantie in het Zwin Natuur Park:
Data: van zaterdag 18 februari tot en met zondag 5 maart, uitgezonderd op maandag 27 en dinsdag 28 februari (sluitingsdagen Zwin Natuur Park)
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Het extra buitenaanbod is inbegrepen in de toegangsprijs.

[ www.zwin.be ]