Atlantikwall Raversyde (Oostende) organiseert fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’

Nocturne in Atlantikwall

De beste foto’s komen in een fototentoonstelling op de Atlantikwall Raversyde. Er zijn ook mooie prijzen te winnen.

Bunkerzoom

De hele kust van West-Europa ligt bezaaid met bunkers die herinneren aan wereldoorlogen. Inmiddels zijn ze belangrijk erfgoed geworden en zijn het stille getuigen in het landschap die herinneren aan de oorlogsgruwel. Toch hebben ze een aantrekkingskracht zoals voor spelende kinderen, maar ze vormen ook het onderwerp bij uitstek bij veel fotografen, door hun bijzondere locaties, door de opvallende architectuur of door hun strijd met de tijd of graffitikunstenaars.

De Atlantikwall Europe fotowedstrijd ‘Bunkerzoom’ biedt iedereen de kans om het bunkererfgoed langs de volledige kust van West-Europa in beeld te brengen. De winnaars worden beloond met een multifunctionele Go Pro Hero Black 9-camera en maken kans om hun foto te zien in één van Atlantikwallsites in Frankrijk, Nederland en België, of in een postkaartenpublicatie met exclusieve hoes.

Deelname

Deelname is laagdrempelig. Post de foto op de socialemediakanalen Facebook of Instagram met de hashtags #bunkerzoom #atlantikwalleurope en #europeforculture. Het reglement staat op www.raversyde.be en www.atlantikwalleurope.eu.

‘Bunkerzoom’ wordt mede gesubsidieerd door het Creative Europe programma van de Europese Unie.