Achttien nieuwe 100% West-Vlaams streekproducten en drie erkende hoeveproducenten

Vlaamse Begijntjes

Dat brengt het totaal op ongeveer 280 erkende 100% West-Vlaams streekproducten en hoeveproducenten.

Streekproducten

In het Brugse Ommeland mogen De Houtlandse Brouwers voortaan een vijftal Houtlandse bieren 100% West-Vlaams noemen. Ook het Torhouts sparappeltje van Chocolatier Dumon uit Torhout pronkt voortaan met het label. Brouwerij B uit Blankenberge krijgt een erkenning voor drie streekbieren: n’Echten, B15 en Roeschaart.

De Veurn’Ambachtse uit Alveringem kreeg drie erkenningen: voor hun ‘Black Albert’ paté, rillette en vleesbrood. Verder in de Westhoek verschijnt de biertruffel Pater Pitte van Chocolaterie Ledoux uit Langemark op de lijst en worden de confituren van ’T één en ’t ander uit Ieper ook een erkend streekproduct. Voor Duin en Polder komt er nog een streekproduct bij, namelijk advocaat.

In Oostende zijn de zwienemutsen van Streekproducten Deschildre en de Vlaamse begijntjes van Délice Chocolaterie voortaan 100% West-Vlaams streekproduct.

In de categorie koffie mag Koffie Kàn uit Wenduine nog een erkenning opstrijken voor hun BIO koffies.

Hoeveproducenten

Drie hoeveproducten zijn voortaan ook 100% West-Vlaams. In de Leiestreek is Hoeve De Drie Linden uit Sint-Denijs (Zwevegem) voortaan een erkend verkooppunt, net zoals Zuivelhoeve De Potterie uit Brugge en Ieperleedhof uit Leffinge.

Aanbod

Het aanbod van 100% West-Vlaams breidt hierdoor uit binnen de categorieën chocolade, koffie, zoet broodbeleg, vlees en streekbiertjes. De erkende producten hebben stuk voor stuk een band met de streek en worden geproduceerd in West-Vlaanderen. De hoeveproducenten bieden kwaliteitsvolle 100% West-Vlaams producten aan met een verhaal die met veel liefde en vakmanschap vervaardigd worden.

Kwaliteitslabel

100% West-Vlaams is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Producten met het label 100% West-Vlaams zijn authentiek, ambachtelijk gemaakt, hebben een band met de streek en zijn van onberispelijke kwaliteit. De verschillende partners Provincie West-Vlaanderen, POM West-Vlaanderen, Inagro vzw en Unizo West-Vlaanderen werken actief aan mee aan het label en het concept. Zowel hoeve-als streekproducenten maken kans op het kwaliteitslabel.

 www.100procentwestvlaams.be