15 Rangers nemen bezoekers op sleeptouw in provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Rangerpostentocht in de Palingbeek i.k.v. ik zomer West-Vlaams

Bezoekers van het provinciedomein kunnen voortaan mee op sleeptouw met een of meerdere van die Rangers.

Wat is een Ranger?
Rangers combineren hun natuurkennis en bushcraft-vaardigheden om de onzichtbare wereld van dieren en planten in de Palingbeek te laten zien aan en ervaren door hun publiek. Ze verrassen onderweg met leuke bosproefjes, avontuurlijke opdrachten en het proeven en bereiden van lekkers uit de natuur. Zo spelen ze in op de interesses van de deelnemers en leren hen bij over wat eetbaar en wat giftig is, hoe de communicatie tussen bomen verloopt, welk uitwerpsel van welk dier is, hoe vuur en een slaapzakhut gemaakt kan worden, enz.

Telkens een andere beleving
Bij een rangertocht of -activiteit komen er telkens vijf thema’s aan bod (eetbare natuur, dieren en dierensporen, boeiende bomen, thuis in de natuur en vurige natuur), maar de invulling is telkens anders: het hangt af van de Ranger, van de periode en het seizoen, van de gevolgde route, van gebeurtenissen onderweg, van de interesse van het publiek, enz.

Aanbod rond Rangers vanaf mei
De rangeractiviteiten worden georganiseerd vanaf mei. Dan vindt het VIP-arrangement ‘Word Mini-Ranger van de Palingbeek’ en de lente-editie van de ‘rangerpostentocht’ plaats. Door de coronamaatregelen is het enkel mogelijk in te schrijven per bubbel. Dit kan via de website www.west-vlaanderen.be/rangers. Het VIP-arrangement ‘Word Mini-Ranger van de Palingbeek’ kost 5 euro per gezin. De ‘rangerpostentocht’ kost 5 euro per persoon.

Bovendien kan een bubbel of groep steeds een rangertocht op maat boeken.

De toekomst van de Rangers
Komende zomer en in het najaar zal er een ander rangeraanbod zijn. De komende jaren zal dit ook telkens verder uitbreiden, met aandacht voor alle leeftijden en soorten doelgroepen. Zo staat een vroegochtend- of laatavondactiviteit op de planning en durft de Provincie al denken aan een activiteit als ‘overnachten als een Ranger’.

 

www.west-vlaanderen.be/rangers