Workshopsessie Rots & Water - 20 maart 2024

Workshopsessie Rots & Water - 20 maart 2024

Workshopsessie Rots & Water - 20 maart 2024

Cursus of workshop
Baron Ruzettelaan 435
8310
Brugge
De Provincie West-Vlaanderen organiseert, in samenwerking met lesgeefster Veerle Van Elsen van het Gadaku Institute, een workshopsessie “Rots & Water”.

De Provincie West-Vlaanderen organiseert, in samenwerking met lesgeefster Veerle Van Elsen van het Gadaku Institute, een workshopsessie “Rots & Water”. In die workshopsessie maak je kennis met de “Rots en Water-methodiek”, een psychofysieke sociale competentietraining. De psychofysieke aanpak bestaat uit een combinatie van fysieke oefeningen en (rollen)spel, psycho-educatie, kringgesprekken, reflectiemomenten, en verwerkingsopdrachten. Door het gebruik van de psychofysieke aanpak wordt een optimaal leereffect bereikt.

Uit het hoofd, in je lijf! Je ontwikkelt kracht én rust, in verbinding met jezelf, collega’s en leerlingen. Je leert door de oefeningen in de training o.a. letterlijk stevig op je voeten staan in je klas, focussen op je doel en je herpakken als er iets misgaat, kracht en rust in je buik controleren. Rots staat voor eigen grenzen aan kunnen geven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, een eigen weg kunnen gaan. Water staat voor communicatie, kunnen luisteren, samen naar oplossingen kunnen zoeken, en de grenzen van anderen respecteren.

In deze actieve en leerrijke workshop ervaar je als leerkracht de kracht van het psychofysiek werken aan sociale competenties en begrijp je beter wat de meerwaarde hiervan kan zijn in jouw klas en jouw school. In de workshop worden vaardigheden geoefend die de docenten tijdens hun werk direct kunnen inzetten.

Als je op voorhand al wat meer wil te weten komen over Rots & Water, surf dan zeker al eens naar de website van het Gadaku Institute.

Doelgroep

De workshopsessie is bedoeld voor:

  • Leerkrachten, zorgcoördinatoren,… uit het kleuter- & lager onderwijs (doelgroep: 4-12 jaar)

Wanneer en waar?

  • Datum & tijdstip: woensdag 20 maart 2024 tussen 14u- 17u
  • Locatie: Centrum d’Abdij (Baron Ruzettelaan 435, 8310 Brugge)

Praktisch - inschrijven

  • Deelnemen is gratis, vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.
  • Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt (14 deelnemers). Schrijf je dus snel in!
  • Inschrijven kan tot en met maandag 11 maart 2024 via onderstaande button.

Schrijf je nu in!

 

Vragen?

Stuur een mailtje naar Laurie Vandenheede (Cel Onderwijs, Provincie West-Vlaanderen): [email protected].   

Wanneer
->
Prijs
GRATIS