Workshop ‘Sterk in STEM en computationeel denken in de kleuterschool’ (Kortrijk)

Workshop ‘Sterk in STEM en computationeel denken in de kleuterschool’ (Kortrijk)

Cursus of workshop
Etienne Sabbelaan 49
8500
Kortrijk
Naar aanleiding van de huidige coronamaatregelen wordt deze workshop uitgesteld tot nader orde.

Ook met je kleuterklas kan je met STEM aan de slag! In het eerste deel van de workshop deel je aan de hand van levendige praktijkvoorbeelden inzichten en inspiratie voor verschillende leeftijdsgroepen in de kleuterschool. Centraal staat de idee om kansen te leren zien voor STEM in de dagelijkse praktijk van de kleuterklas. Als ondersteuning krijg je een inspiratiegids en een ‘sprokkelbox’ aangereikt waaruit je samen met je kleuters allerhande materialen kan kiezen die je kan inzetten tijdens een STEM-praktijkvoorbeeld.

In het tweede deel bekijken we de digitale tool ‘Bee-Bot’ van nabij. Deze tool vormt een concrete vertaling van het begrip 'computationeel denken' naar de kleuterklaspraktijk toe. Tijdens de sessie gaan we hoofdzakelijk praktisch te werk. Er worden concrete voorbeelden aangereikt van hoe je de Bee-Bot bij de verschillende kleuterleeftijden kan inzetten. Als je deze workshop volgt, kan je nadien de Bee-Bots gratis ontlenen om in de klas te gebruiken.
Deze workshops worden verzorgd door docenten Stephanie Vervaet en Evelien Rosseel van Hogeschool VIVES, campus Kortrijk en gaan door op voorwaarde dat de coronamaatregelen versoepeld worden.

Een organisatie van Provincie West-Vlaanderen en RTC West-Vlaanderen.

Wanneer
-
Prijs
gratis
Contact:
050 40 34 72
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Voor scholen