Week van de Korte Keten 2021

Week van de Korte Keten 2021

Eten en drinken
Ontdek de troeven van de korte keten tussen 15 en 23 mei 2021.

Geniet tussen 15 en 23 mei van de korte keten in West-Vlaanderen. Proef het lekkerste van de provincie en maak kennis met het verhaal en de gepassioneerde vaklui achter de 100% West-Vlaams streek- en hoeveproducten. 

Wat is de korte keten?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de producent zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo’n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer of ambachtelijke verwerker. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Wat valt er allemaal te beleven tijdens de Week van de Korte Keten in West-Vlaanderen?

Tijdens de Week van de Korte Keten organiseren we in West-Vlaanderen maar liefst 100 activiteiten. Je ontdekt ze op www.weekvandekorteketen.be. Let op voor sommige activiteiten moet je vooraf inschrijven. Wees er vlug bij want de plaatsjes zijn vaak beperkt en gegeerd.

De Week van de Korte Keten wordt georganiseerd op een veilige manier en volgens de op dat moment geldende COVID19-maatregelen.

Wanneer
-
Prijs
Zie activiteiten op de website
Organisatie
100% West-Vlaams
Doelpubliek
Algemeen