Warm welkom voor Oekraïense leerlingen

Warm welkom voor Oekraïense leerlingen

Lezing of congres
Integratie Cluster West en Provincie West-Vlaanderen nodigen je graag uit op deze online vormingen, ter ondersteuning voor wie Oekraïense leerlingen in de klas/school opvangt

De oorlogssituatie in Oekraïne is voelbaar voor iedereen. We zien in West-Vlaanderen heel wat solidariteit. In heel wat West-Vlaamse gemeentes worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen, waaronder veel vrouwen en kinderen.
In sommige scholen zitten al Oekraïense leerlingen op de schoolbanken of worden ze binnenkort verwacht. Dit geeft misschien wel bijzondere uitdagingen voor jou als (zorg)leerkracht of directeur. Daarom dit online vormingsaanbod.

 • Vorming 1: Oekraïense kinderen warm verwelkomen in je klas of school - op 18 mei voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel uit het basisonderwijs

  Hoe kan je deze kinderen warm en veilig verwelkomen in je klas? Hoe bereid je de andere kinderen voor op de komst van deze nieuwe klasgenoot? Hoe ga je in gesprek met ouders en krijg je zicht op de beginsituatie van je nieuwe leerling? Waar zet je prioritair op in? Hoe overwin je de taal- en inhoudelijke kloof en laat je het kind actief participeren in jouw klas? Welke NT2-materialen kan je gebruiken om hun (taal)leren te ondersteunen? 
  In een korte, krachtige en praktische vorming probeert Ellen Vanantwerpen, NT2-coach, jou op weg te zetten!

   
 • Vormingen 2 en 3 : Psychosociaal welzijn van leerlingen met vluchtelingen- of migratieachtergrond - op 23 mei voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel uit het basisonderwijs, en op 24 mei voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel uit het secundair onderwijs. Met specifieke aandacht voor OKAN-leerkrachten

  In deze online vorming sta je stil bij verschillende factoren die het psychosociaal welzijn van leerlingen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond beïnvloeden en krijg je ankerpunten aangereikt om hier als leerkracht mee aan de slag te gaan.
  Deze vorming wordt gegeven door professor Ilse Derluyn (UGent).

 

 

Deelname aan deze vormingen is gratis. We vragen je wel om vooraf in te schrijven (via onderstaande button). 

Ik schrijf me in

De vormingen zijn online (via Zoom of MS Teams). In de week voor het event ontvang je een mail met alle praktische info.

Heb je nog vragen?
Mail gerust naar Lobke Roygens: [email protected]

Wanneer
->
->
->
Prijs
GRATIS
Contact:
051265050
Organisatie
Wereldhuis Roeselare
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Voor scholen