Vraag het aan Ursula!

Vraag het aan Ursula!

Vraag het aan Ursula!

Cursus of workshop
Oostelijk Bolwerk 4
4531 GS
Terneuzen
Vraag het aan Ursula

Europese verkiezingen?

Begin juni 2024 mogen we naar de stemhokjes voor de Europese verkiezingen. In België kan dat al vanaf 16 jaar. In Nederland mag je vanaf 18 jaar je stem uitbrengen. Maar waarom zou je daarvoor 'uit je nest' komen? Omdat JIJ het verschil kan maken. Wat in de wereld gebeurt, is van groot belang voor jou als jongere!
 
Jij kiest wie in het Europees Parlement mag plaatsenemen.
Jij beslist mee over de vrede en veiligheid, over migratie en klimaat.
Jij bepaalt de toekomst van Europa!
Ja, echt!

Vraag het aan Ursula!

Om jongeren uit de grensregio’s te informeren, te enthousiasmeren en (vooral) te Europeaniseren, organiseren we op 8 mei 2024 ‘Vraag het aan Ursula’. Euh… Ursula wie? Von der Leyen! Ursula Von der Leyen weet alles over Europa en de Europese verkiezingen. Zij is de voorzitter van de Europese Commissie, een soort baas van Europa. Tijdens deze gespreksnamiddag gaan jullie samen met professor Hendrik Vos en VRT-journalist Rob Heirbaut interactief ontdekken wat Europa zo belangrijk maakt. Rosa Groen en Laurence Guérin van Hogeschool Holland praten de middag aan elkaar.  We verloten ook een Europees Treinticket en enkele bioscooptickets onder de deelnemers. Misschien sta jij straks op verschillende perrons door heel Europa! De gespreksnamiddag vindt plaats in het stadhuis van Terneuzen op 8 mei 2024. Vanuit verschillende steden wordt er gratis busvervoer voorzien. Aanmelden voor deze gespreksmiddag kan door onderstaande vragenlijst in te vullen! Het invullen van de vragenlijst kost minder dan drie minuten en we verwerken jouw gegevens volledig anoniem. 

Programma

  • 14.00 - 14.20 uur: Welkom
  • 14.20 - 15.10 uur: Algemeen gedeelte
  • 15.10 - 16.10 uur: Debattafels
  • 16.10 - 16.15 uur: Slot en prijsuitreiking
  • 16.15 - 17.00 uur: Hapje en drankje

De thema’s die deze dag onder andere aan de orde komen zijn ‘wonen’, ‘werken’ en ‘democratie’. In de loop van dit jaar maken we meer over het programma bekend.

Inschrijven

Inschrijven kan door eerst de vragenlijst in te vullen. Inschrijven is gratis maar wel noodzakelijk.

Meer informatie?

Voor meer informatie kan je hier terecht:

Of bij:

Wanneer
->
Prijs
Gratis
Leeftijd
Jongeren
Doelpubliek
Algemeen