Vorming 'Bouw je bos' en 'Op weg naar 2030'

Image

Vorming 'Bouw je bos' en 'Op weg naar 2030'

Lezing of congres
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Wegbeschrijving
Volg deze vorming op 18 september en kom daarna slechts voor 15 euro met je klas langs

Maak kennis maken met twee nieuwe modules voor de eerste graad secundair onderwijs :

Bouw je bos!

Een bos is meer dan bomen alleen. in deze splinternieuwe module gaan verschillende teams de uitdaging aan om zelf een bos te bouwen. Verschillende opdrachten laten je kennis maken met de belangrijkste kenmerken van een bos. Zo ontdek je waarom er minder ondergroei is in een beukenbos of hoe je de hoogte van een boom kan bepalen. Ook de diversiteit aan planten en dieren en hun samenhang komt aan bod. Voert een team een opdracht goed uit, dan verdient het houten schijven. Deze kunnen dan ingeruild worden voor onderdelen van een bos. Slaagt jouw klas er in om samen een gezond bos te bouwen? 

18/09/2019 van 13u30 tot 15u30 in Bezoekerscentrum Bulskampveld

Op weg naar 2030

Milieu en duurzaamheid zijn niet meer weg te slaan uit de actualiteit. De SDG's of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen geven een kader om ons weer op koers te zetten richting een duurzame maatschappij. Wat houden die SDG's in en hoe kan elk van ons een bijdrage leveren? Een puzzelronde laat de leerlingen kennis maken met de ontwikkelingsdoelstellingen. Spelenderwijs gaan ze door en ontdekken ze hoe de SDG's in hun dagelijkse leven passen en welke duurzame keuzes ze zelf kunnen maken. Na deze module zijn de 17 doelstellingen niet langer een verzameling van moeilijke termen, maar kan elke SDG geduid worden met een voorbeeld. Actie is de boodschap!

18/09/2019 van 16u00 tot 17u00 in Bezoekerscentrum Bulskampveld

Na de vorming kan je deze activiteit met jouw klas zelfstandig begeleiden. De kostprijs is dan slechts 15 euro per bezoek.

 

Wanneer
-
-
Prijs
Gratis
Contact:
050 55 91 06
Organisatie
Bezoekerscentrum Bulskampveld
Doelpubliek
Voor scholen