UITGESTELD! Nieuwe datum volgt binnenkort. Online vorming voor welzijnswerkers: Dichterbij dan gedacht: vrouwelijke genitale verminking

UITGESTELD! Nieuwe datum volgt binnenkort. Online vorming voor welzijnswerkers: Dichterbij dan gedacht: vrouwelijke genitale verminking

Cursus of workshop
Provincie West-Vlaanderen nodigt je uit voor een online vorming door Jessica Tatout van GAMS. GAMS zet zich in voor de afschaffing van vrouwelijke genitale verminking.

OPGELET: deze vorming werd uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum.

Doelgroep voor deze vorming

Ben jij eerstelijnswerker, sociaal werker, hulpverlener, gezondheidswerker of student? Werk je professioneel met mensen met migratieachtergrond die het slachtoffer zijn van genitale verminking?
Dan ben je misschien wel al eens in contact gekomen met slachtoffers van genitale verminking of dan heb je misschien wel cliënten die hiervan slachtoffer zijn, maar waar je geen weet van hebt.

Inhoud

In de online vorming sta je onder meer stil bij:

  • de sociale en culturele aspecten van vrouwelijke genitale verminking
  • de verschillende soorten
  • de prevalentie in België en de wereld
  • de juridische aspecten
  • je mogelijke rol in preventie, begeleiding of doorverwijzing

Inschrijven

Schrijf in via de button hieronder. De vorming is gratis.
Uiterste inschrijvingsdatum: dinsdag 21 maart.

Ik schrijf in

Enkele dagen voor de vorming krijg je dan een mailtje met de link om online te volgen.

Duiding

Volgens onderzoek zouden wereldwijd al 200 miljoen meisjes en vrouwen een vorm van genitale verminking hebben ondergaan. Binnen België hebben 35.459 vrouwen en meisjes met het probleem van vrouwelijke genitale verminking (VGV) te maken, als slachtoffer of omdat ze behoren tot de risicogroep.

Grote kans dus dat jij als hulpverlener/welzijnswerker (die werkt met mensen met een migratieachtergrond) ook al slachtoffers hebt ontmoet die zware lichamelijke en/of psychologische gevolgen droegen van deze praktijk.

Heb je nog vragen?

Stuur een mailtje naar Lobke Roygens van het Wereldhuis:
[email protected]

Wanneer
->
Prijs
GRATIS
Contact:
051265050
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Algemeen