Traject 'Op weg naar de Europese verkiezingen'

Image

Traject 'Op weg naar de Europese verkiezingen'

Lezing of congres
Middelburg,
Roeselare
(verschillende data)
De Europese Parlementsverkiezingen komen er aan. Op 26 mei 2019 is het zover en bepaal jij mee de toekomst van de Europese Unie. Maar hoe werkt dat Europees Parlement?

En wat zijn de grote uitdagingen waarvoor de EU staat? En wie vertegenwoordigt jouw stem? Je ontdekt het allemaal in het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’. Tijdens 3 namiddagen stomen we je helemaal klaar voor de Europese verkiezingen. Op die manier stap je op 26 mei 2019 goed voorbereid naar het stemhokje.

30 januari 2019 | Middelburg (NL)
Geef je mening!
Hoe denk jij eigenlijk over deze 3 thema’s? Op basis van de informatie die je tijdens het eerste evenement kreeg, krijg je nu de kans om je mening te geven. Dat doen we op een actieve en plezante manier. Op het einde van de dag ligt er, op basis van jouw mening, een to do-lijstje klaar voor het nieuwe Europese Parlement.

Locatie : ZB Middelburg, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg

 

20 maart 2019 | Roeselare (BE)
Bepaal wie jouw vertegenwoordiger wordt in het Europees Parlement!
De verkiezingen naderen. We nodigen daarom een aantal Europarlementsleden van verschillende politieke partijen uit voor een debat. Ze geven er hun mening over de 3 thema’s van dit traject. Deze zijn klimaat, migratie en EU in de wereld.  Aan jou om op basis daarvan te bepalen wie jouw stem krijgt.

Locatie : ARhus, ARgora, De Munt 8, 8800 Roeselare


Praktisch
• Iedereen die interesse heeft, kan deelnemen.
• Wie zich inschrijft, doet dat bij voorkeur voor het volledige traject.
• De activiteiten vinden telkens plaats van 14 tot 17u. 
• Er is gratis busvervoer voorzien naar Middelburg op 30.01.2019.
• Deelname is gratis, maar we vragen je om vooraf in te schrijven.

Het traject ‘Op weg naar de Europese verkiezingen’ is een initiatief van de Informatiecentra Europe Direct West-Vlaanderen en Zeeland en ARhus Roeselare, met ondersteuning van Europahuis Ryckevelde. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie.

Wanneer
-
-
Prijs
gratis
Contact:
080020021
Organisatie
Europe Direct West-Vlaanderen
Leeftijd
Alle leeftijden