Save the date: Netwerkdag Word Wereldburger 2018

Image
Campagnebeeld Netwerkdag Word Wereldburger 2018

Save the date: Netwerkdag Word Wereldburger 2018

Cursus of workshop
Koning Leopold III-laan 41
8200
Sint-Andries (Brugge)
Wegbeschrijving
Een dag waarop we mensen samenbrengen. Om elkaar te leren kennen, eens ‘een klapke te doen’, samenwerkingen te starten, nieuwe inspiratie te vinden, zelf het woord te nemen.

En waarom? De Provincie hamert op samenwerking. Als je de uitdagingen ziet waar we voor staan, dan zijn wij allemaal piepkleine spelers. Niemand zal het alleen oplossen. We hebben nood aan gedurfde en vernieuwende samenwerkingen waarin één plus één –minstens- drie is. Maar om te kunnen samenwerken moeten we elkaar ook (leren) kennen.

En voor wie?  Voor iedereen. Voor wie al lang met Wereldburgerschap bezig is, maar ook voor wie net komt piepen. Voor de liefhebbers en studenten, maar ook voor de professionelen. Voor wie in het Zuiden bezig is, maar ook voor wie in West-Vlaanderen aan een betere wereld werkt. Nieuw dit jaar is dat we ook een aanbod voorzien voor de ouders van de studenten die kiezen voor een buitenlandse stage. 

Programma

8u30: Onthaal voor studenten

8u45: Inleiding voor studenten

9u00: Onthaal andere genodigden

9u15: Ontvangst alle genodigden door gedeputeerde de Bethune

9u30: Workshops/lezingen - deel 1:

Workshops

  • Workshop van ouders voor ouders van studenten die hun stage in het buitenland doen. Je krijgt er een antwoord op al je vragen.
  • Ontdek de mogelijkheden die digitalisering kan bieden voor je project in het Zuiden.
  • Ga in gesprek met een delegatie van de Filipijnen over ondernemerschap. De Provincie West-Vlaanderen zet samen met veel partners in de Filipijnen én in West-Vlaanderen een project op over duurzame landbouw, klimaatverandering en ondernemerschap. (deze workshop is in het Engels)
  • Hoe trek je nieuwe vrijwilligers aan, hoe hou je die gemotiveerd, hoe kan je die coachen? De workshop biedt heel wat inspiratie en vernieuwde moed om aan de slag te gaan, een vleugje humor en uitwisseling onder vrijwilligers.
  • Hoe kan je mensen anno 2018 motiveren om beweging te vormen rond mondiale en duurzame thema’s? Een workshop van het West-Vlaams Noord-Zuidoverleg met sterke getuigenissen. 
  • Leer een aantal basistechnieken om sprekende foto’s en korte filmpjes te maken. Hoe kan je deze foto’s efficiënt gebruiken en verspreiden?

Lezingen

Over verschillende thema's zoals wereldburgerschap, diversiteit, vluchtelingen,…
Namen worden zo vlug mogelijk bekend gemaakt.

10u45: Pauze/netwerkmoment:

  • Meet and greet in café de 4 seizoenen
  • Een antwoord op al jou vragen in 3 verschillende loketten (Stagereglement, Reglement initiatieven in het Zuiden, Steunpunt 4de pijler)
  • Ontdek het gloednieuwe educatieve pakket rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)

11u30: Workshops/lezingen - deel 2

12u45: Netwerklunch met landentafels (Zuid-Afrika, India, Filipijnen en Zambia). Je kan er contacten leggen met andere studenten, organisaties of gemeenten met ervaring in jouw stage- of projectland.

14u00: Einde Netwerkdag

14u00 - 17u30: Dossierbegeleiding voor studenten

Tegen de zomervakantie vind je hier het volledig uitgewerkte programma.

Wanneer
-
Prijs
Gratis, inschrijven verplicht
Contact:
051 26 50 50
Organisatie
Wereldhuis West-Vlaanderen
Leeftijd
Volwassenen