Putteke Winter

Image
Putteke winter

Putteke Winter

Route
Eikenstraat 131
8530
Harelbeke
Wegbeschrijving
Laat je betoveren, verwonderen, verwarmen, verlichten bij valavond in het PRNC De Gavers

Een adembenemende wandeling. Betoverende lichtinstallaties. Mysterieuze opstellingen. Knappe vuurshows.  Een lust voor de zintuigen. Gezellig samen genieten. Dit, en zoveel meer is Putteke Winter in het provinciedomein De Gavers.

Op vrijdagavond 29 november 2019 organiseert De Gavers voor de zesde keer het magische licht en vuur evenement Putteke Winter. Dit evenement is gratis. Op een parcours van 3,3 kilometer staan ongeveer 25 installaties met als enige bedoeling de vele duizenden bezoekers te verwonderen en te betoveren. Een greep uit het aanbod: vuurgoochelaars, de verborgen onderwaterwereld van De Gavers, Oya en de Dwaallichtjes, artiesten op moving poles, art’is dance, Packman, levend ogen, …

Het wandelparcours is open tussen 18u en 22u. Op het centrale plein is er een gezellige winterbar en staan verschillende foodtruck opgesteld. De toegang is gratis en er wordt ten zeerste aangeraden om met de fiets naar De Gavers te komen. Wie toch met de auto komt kan terecht op een aantal randparkings, aangeduid in de onmiddellijke omgeving.

Ook dit jaar is het VTI Brugge vaste partner om het event mee te helpen realiseren.


PROGRAMMA 2019:

18u00: Putteke Winter gaat van start
Vrije start ter hoogte van het Bezoekerscentrum van het Provinciaal Recreatie- en Natuurcentrum De Gavers - Eikenstraat 131 – 8530 Harelbeke.

De meeste acts zijn bekend:

  •  Vuurkathedralen van Annemarie Schoonens , Vuurkunst
  •  Oya en de dwaallichtjes van Zazzu
  •  Vuurgoochelaars van Julia Aerts
  •  Led-diabolo van Alexis levillon
  •  Dans van Art’is dance
  •  Projectie op de loods van Chemique Magique

Putteke Winter wordt afgesloten om middernacht.

Blikvangers top 5

- Een installatie met beelden van Willy Calis: verstilling
Willy vertrekt steeds vanuit zijn emotioneel bewustzijn. Zijn werk is daardoor heel subjectief. De periode van uitwerking is dus belangrijk; niet voor de toeschouwer. Het universele, het herkenbare zorgen ervoor dat de toeschouwer zelf de betekenis kan invullen. 
Tijdens zijn opleiding Beeldhouwen (Paul Perneel in Tielt en het marathonlopen) heeft hij geleerd: alle ballast weg te laten (mijn figuren zijn mager); een diep verlangen te koesteren in het leven en wat ik krijg niet uit het oog te verliezen. 
Willy vermoed dat die geestelijke toestand het man/vrouw zijn overstijgt (mijn figuren zijn androgyn). “Het niet weten” is belangrijk (het statische van zijn beelden is doorbroken door ze transparant te maken).
De polyester beelden tonen de emotie en worden volledig op het gevoel gemaakt. Alle beelden hebben verschillende kenmerken. Ze zijn mager omwille van de zuiverheid. Ze zijn androgyn. Geen man, geen vrouw. Die beelden tonen in ieder geval geen uiterlijke kenmerken van een man of vrouw.
http://www.willycalis.be/
 

- Oya en de dwaallichtjes
Een betoverende wereld waar niet alles is wat het lijkt...
Wanneer de nacht valt en je de sterren kunt zien fonkelen merk je met wat geluk Dwaallichtjes op tussen honderden betoverende rozen.
Dwaallichtjes worden wel eens beschouwd als lichtjes van de duivel... Of zijn het misschien teruggekeerde vredige zieltjes?
De rozen zijn met led-verlichting uitgerust en geven een fonkelend betoverend effect op de toeschouwers. Alles is ook aangevuld met kleurenverlichting en unieke muziek voor een perfecte sfeercreatie.
"Oya en de Dwaallichtjes" met performance van de Dwaallichtjes is een coproductie van Zazzu en Draad-poppentheater.
https://www.zazzu.be/oya
 

- Peter Paelinck en Yves Bondue
De omgeving zingt, spreekt in klank door het land zelf verwekt. Muziek dampt uit de grond. Twee muzikanten vergeten wat ze hebben geleerd. Het landschap domineert. 
Tijdens hun project WXII lieten de twee muzikanten  zich een jaar lang op twaalf betekenisvolle plaatsen in de Westhoek domineren door de klankomgeving om zich daarna over te geven aan hun instrumenten. 
Op die manier ontstonden twaalf klankstukken in een muzikale taal die de klank van de gewoonte en vooraf georganiseerde conventies ver achter zich laat.

http://www.wxii.be/index.html
 

- Moving Poles
Hoog in de lucht op flexibele palen, leveren de artiesten buitengewone prestaties, buigend en wiegend in de lucht, het publiek betoverd en geboeid in absolute fascinatie.
Gebaseerd op het beeld van een tarweveld dat in de wind zwaait, laat de extreme sterkte en flexibiliteit van de paal de artiest in onmogelijke hoeken buigen, heen en weer zwaaiend in een hypnotiserende dans terwijl het publiek verwonderd opkijkt.

https://www.cirquebelge.com/shows

 


- Vuurkathedralen
Vuurkunst is een stijlvolle expressie, die geschilderd wordt door het vuur.
Samengestelde basisvormen van Geometrie/ Symmetrie en patronen staan hierin centraal, komen al brandend tot leven en zullen verrassen. 
De hele vormgeving zal in vuur en vlam te zien zijn maar gaat ook weer in rook op! Samen met golven van harmonische melodieën en een sfeervolle zetting, zullen alle zintuigen ondergedompeld worden in een wereld van vuur-licht en muziek. 
VuurKunst is een sfeervolle en unieke ervaring, die nog lang in de herinnering blijft.

https://www.vuurkunst.net/annemarie-schoonens

Wanneer
-
Prijs
Gratis
Organisatie
PRNC De Gavers
Leeftijd
Alle leeftijden