Psychosociale begeleiding van vluchtelingen

Psychosociale begeleiding van vluchtelingen

Lezing of congres
Een vorming voor welzijnswerkers

De oorlogssituatie in Oekraïne is voelbaar voor iedereen. We zien in West-Vlaanderen veel solidariteit en in heel wat West-Vlaamse gemeentes worden Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dit geeft misschien wel bijzondere uitdagingen voor jou als eerstelijnswerker, welzijnswerker of sociaal werker.
Integratie Cluster West en Provincie West-Vlaanderen nodigen je dan ook graag uit op een vorming ter ondersteuning van professionals die werken met (Oekraïense) vluchtelingen.

Professor Ilse Derluyn (UGent) doet onderzoek naar het psychosociaal welzijn van vluchtelingen en migranten en is ook actief betrokken bij de ondersteuning van vluchtelingen en van hulpverleners.

Ze gaat in deze lezing dieper in op de psychosociale aspecten van vluchten: hoe gaat een mens om met traumatische gebeurtenissen? Wat doet vluchten met je zelfbeeld? Hoe ga je om met verlies en rouw? Hoe is het om te moeten integreren in een nieuwe samenleving? Daarnaast staat Ilse ook stil bij de soms schokkende verhalen die je als professional te horen krijgt. Hoe ga je hiermee om? Hoe ver reikt je rol? Hoe geef je deze verhalen voor jezelf een plaats?

Deelname aan deze vorming is gratis. We vragen je wel om vooraf in te schrijven. Dit kan via onderstaande button.

Ik schrijf me in

De vorming gaat online door via Zoom of MS Teams. In de week voor het event ontvang je een herinneringsmail met alle praktische informatie.

 

 

Wanneer
->
Prijs
GRATIS
Contact:
051265050
Organisatie
Wereldhuis Roeselare
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Voor scholen