Nascholing KlimaatWijze School

Nascholing KlimaatWijze School

Cursus of workshop
online
via MS Teams
Nascholing voor leerkrachten secundair onderwijs over klimaat, duurzame ontwikkeling en actief burgerschap.

Hoe kan je je leerlingen aanzetten tot klimaatwijze burgers? Hoe maak je van je school een klimaatbewuste leer- en leefplek?

In deze nascholing krijg je knowhow mee om de klimaatgeletterdheid van je school op te krikken en je leerlingen te betrekken bij het klimaatverhaal. Klimaatactie, duurzame ontwikkeling en actief burgerschap zijn de sleutelwoorden.

Doelgroep: voor leerkrachten 1e-3e graad secundair onderwijs 
Wanneer: woensdag 26 mei van 14u tot 16u 
Waar: online via MS Teams (link zal kort voordien doorgestuurd worden) 
Prijs: gratis, maar inschrijven vóór 20 mei is noodzakelijk  
Max aantal deelnemers: 15 
Contact[email protected]

Wat mag je verwachten?

 

We vertrekken vanuit de globale klimaatthematiek en maken daarna de overstap naar concretere subthema’s – zoals energie, voeding, mobiliteit, grondstoffen en ruimtegebruik - om klimaatacties op klas-, school- en omgevingsniveau uit te wisselen. We gebruiken verschillende methodieken om je eigen klimaatdoelstellingen vorm te geven en een stappenplan om tot een geslaagde MOS-actie te komen.

Daarnaast bespreken we het aanbod en de ondersteuningsmogelijkheden vanuit MOS en maken we kennis met enkele educatieve materialen die helpen jouw doel te bereiken zoals de energiekoffer, de CO2-calculator en de klimaatmindmap.

Na de nascholing krijgt elke deelnemer PowerPoint, info rond gebruikte methodieken en een afgeprinte versie van de MOS-klimaatmindmap toegestuurd om er zelf mee aan de slag te gaan op school.

Wanneer
Prijs
Gratis, maar je moet inschrijven
Organisatie
MOS West-Vlaanderen en Brussel