Lezing “TESTEREP: 5000 jaar kustevolutie – resultaten van de Westkust”

TESTEREP: 5000 jaar kustevolutie – resultaten van de Westkust

Lezing “TESTEREP: 5000 jaar kustevolutie – resultaten van de Westkust”

Lezing of congres
Olmendreef 2
8660
De Panne
Wegbeschrijving
“TESTEREP: 5000 jaar kustevolutie – resultaten van de Westkust” door Soetkin Vervust (VUB), Pieterjan Deckers (VUB) en Zoë Vanbiervliet (VUB)

De Vlaamse kuststreek heeft een lange en complexe geschiedenis achter de rug. Hoe het landschap er vandaag bijligt is het resultaat van de interactie tussen natuurlijke processen en menselijke ingrepen. Onderzoek naar de geschiedenis van onze kuststreek leverde ons al heel wat boeiende kennis op. Maar er blijven nog heel wat vragen onbeantwoord. Bijvoorbeeld hoe de kustlijn precies evolueerde in de afgelopen 5000 jaar.

Onderzoek naar de evolutie en de ondergang van het schiereiland Testerep, dat ooit voor de Vlaamse kust lag tussen Nieuwpoort en Bredene, kan ons heel wat leren over het verleden van onze kuststreek en zijn bewoners. In een beweging kan het ons ook helpen om toekomstige uitdagingen zoals zeespiegelstijging en kustbescherming het hoofd te bieden. Het onderzoeksgebied werd recent ook uitgebreid en reikt nu ook tot in De Panne. Onderzoekers Soetkin Vervust (VUB), Pieterjan Deckers (VUB) en Zoë Vanbiervliet (VUB) lichten hun resultaten toe.

Inschrijving nodig: Inschrijven is noodzakelijk via de link onderaan 
Kostprijs: 4 EUR (consumptie inbegrepen)
Datum: 25 april 2024
Tijdstip: Deuren open om 19u, lezing start stipt om 19u30.
Voor wie: Volwassenen 

Wanneer
->
Prijs
€4
Leeftijd
Volwassenen