Lezing: Algen kunnen misschien de wereld redden

Algen superfood

Lezing: Algen kunnen misschien de wereld redden

Lezing of congres
Jan Van Eyckplein 2
8000
Brugge
Wegbeschrijving
Professor Thoen gaat dieper in op de smaakvolle eigenschappen van zeewier in culinaire bereidingen met medewerking van enkele voedingsspecialisten.

Lezing in het kader van de Week van de Smaak.

Schrijf je gratis in

In 2050 zullen we met naar schatting 10 miljard mensen zijn, een verdubbeling van de wereldbevolking sinds 1970. Micro- en macroalgen of zeewieren beantwoorden aan de normen van sterke duurzaamheid. Deskundigen voorspellen dat zeewier steeds vaker als superfood aan populariteit zal winnen in onze keukens.

Een goede insteek voor de lezing van Professor Christiaan Thoen in het Tolhuis ‘Algen kunnen misschien de wereld redden’. Thoen is mariene bioloog aan U Antwerpen.

Napraten doe je met zeewierproevertjes.

Programma

  • 19u Verwelkoming
  • 19u30 Inleiding door Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Milieu, Natuur en Landschap
  • 19u45 Lezing door Professor Christiaan Thoen, mariene bioloog aan U Antwerpen
  • 20u45 Receptie met zeewierproevertjes en mogelijkheid tot bezoek aan de Expo

Wanneer

Dinsdag 19 november in het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis, Jan Van Eyckplein 2 – 8000 Brugge

Contact

provincie [at] west-vlaanderen.be
T 0800 20 021

Een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de POM en het Huis van de Voeding.

Wanneer
-
Prijs
Gratis, maar inschrijven is noodzakelijk
Contact:
0800 20 021
Organisatie
Informatiecentrum Tolhuis
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Algemeen