Herfstwandeling

Herfstwandeling

Herfstwandeling

Sport en beweging
Condédreef 10
8500
Kortrijk
Wegbeschrijving
Voor het derde jaar op rij organiseert het PTI een herfstwandeling voor het goede doel. Wie komt op zondag 17 november meestappen?

Herfstwandelingen: 5km (kinderwagen- en rolstoelvriendelijk) & 10km
Inbegrepen: wandeling, frietjes en een drankje
Kostprijs: € 10,00 voor een volwassene, € 5,00 voor een kind tussen 3 en 12

Start en aankomst: campus Wetenschap & Groen

Goede doelen:

We moesten de voorbije jaren heel onverwachts afscheid nemen van een aantal leerlingen. Hun overlijden is een zware klap voor hun ouders, broers, zussen, maar ook voor vele vrienden van op school, uit de sportclub, uit de jeugdbeweging,…. Jongeren kan je niet voorbereiden op een onverwachts verlies. Daarom is het zeer belangrijk dat jongeren goed opgevangen worden als ze geconfronteerd worden met een overlijden. Saying goodbye is een organisatie uit Kortrijk die zich wil inzetten voor kinderen, jongeren, jongvolwassen die recent geconfronteerd werden met het verlies van een dierbare.

Naast Saying Goodbye steunen we dit jaar ook de Balunda Ba Mikalayi vzw. Als school vinden we het belangrijk om ook even over de grenzen heen een kijkje te nemen. De leerlingen worden in de lessen vaak geconfronteerd met hoe het eraan toegaat in het buitenland. Keer op keer komen ze tot het besef dat ze het hier in België zeer goed hebben en dat mensen in Afrika onze hulp kunnen gebruiken. Daarom laten we ze kennismaken met Balunda Ba Mikalayi vzw, dat is een vzw die als doel heeft om de hydraulische elektriciteitscentrale in Mikalayi nabij Kananga (Kasaï) weer operationeel te maken en o.m. het hospitaal, de kraamkliniek, het bejaardentehuis, het weeshuis en het heel belangrijke onderwijscentrum met lagere en middelbare scholen én een normaalschool duurzame energie aan te bieden.

Wanneer
-
Prijs
10,00
Organisatie
PTI
Leeftijd
Alle leeftijden
Doelpubliek
Algemeen