Globaal Kabaal

Globaal Kabaal Wereldhuis West-Vlaanderen

Globaal Kabaal

Lezing of congres
Hugo Verrieststraat 22
8800
Roeselare
Wegbeschrijving
Globaal Kabaal 2021 - Ontdek het programma van dit voorjaar. Gevarieerd naar inhoud én vorm.

Vanuit het documentatiecentrum brengen we wereldse verhalen tot leven in woord, beeld en klank. Bewust vanuit diverse invalshoeken en voor een gevarieerd publiek. Na de lezingen is er telkens tijd om met elkaar in gesprek te gaan met een glas in de hand. Via de button onderaan kun je inschrijven voor de eerstkomende activiteiten. De setting wordt corona-veilig, volgens de richtlijnen die op dat moment van kracht zullen zijn.

Waar?

Wereldhuis Roeselare, Hugo Verrieststraat 22 in Roeselare (ingang via parking Cichoreistraat)
tenzij anders vermeld - Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen

Wanneer?

•    Weblezing: 'Honger in tijden van overvloed'
      dinsdag 2 februari 2021 om 19u30 (digitaal)

      Hoe kunnen we in het Noorden én in het Zuiden meer veerkrachtige, duurzame en rechtvaardige voedselsystemen opbouwen?
      Met Suzy Serneels van Broederlijk Delen

 • Panelgesprek: Filipijnse partners over internationale solidariteit
  dinsdag 23 februari om 19u30 (online/digitaal - Engelstalig)
   

  In 2021 ondersteunt de Provincie al 50 jaar projecten in het Zuiden. In die periode evolueerde de wereld sterk, net als onze kijk op internationale solidariteit.  Tijdens deze avond ontdekken we hoe organisaties aan de andere kant van de wereld hiernaar kijken.  Wat zijn voor hen voorwaarden om tot een evenwichtige en hedendaagse internationale samenwerking te komen?

  De Provincie werkt nauw samen met heel wat Filipijnse organisaties binnen een synergieprogramma. Enkele van deze Zuidpartners vertellen hoe deze (samen)werking verloopt, hoe zij die ervaren en wat ze voor hen betekent. Er is ruimte om stil te staan bij vragen als: 

  •    Is de samenwerking evenwaardig? 
  •    Hoe overstijg je de donor-ontvangerrelatie? 
  •    Wat zijn valkuilen? 
  •    Wie draagt welke verantwoordelijkheid?

  Daarna gaan ze in gesprek met Eva Tyberghien die in 2020 het synergieprogramma evalueerde en met Kris Vanslambrouck van 11.11.11. We eindigen met een blik op de toekomst: welke richting willen of moeten we uit de komende 50 jaar? 

  Deelnemen is gratis. Inschrijven voor deze online Globaal Kabaal kan via onderstaande button. Enkele dagen op voorhand ontvang je een link om de webinar te volgen.                                            Ik schrijf in voor Globaal Kabaal op 23/2

   

 • Filmvoorstelling: 'Van Katoen, het verhaal achter je onderbroek' 
  donderdag 22 april 2021 om 19u (op locatie in Buda Kortrijk)

  Neem een intieme kijk in het leven van vijf vrouwen in de textielsector. De awardwinnende documentaire 'Van katoen, het verhaal achter jouw onderbroek' volgt de reis van een onderbroek: van de katoenvelden in Oezbekistan langs de ververijen in India en de fabrieken in Indonesië tot in de winkel van haar moeder in België. Nadien gaan we dieper in om de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, duurzame kledij en circulaire mode. Deze avond komt tot stand via samenwerking met het Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling en stad Kortrijk.

 • Lezing: Achter op de fiets door Noord-Marokko
  vrijdag 28 mei 2021 om 19u30

  Stefaan Segaert verkende meermaals de Rif-regio in het noorden van Marokko met zijn tweewieler. Raak in de ban van deze streek: bijzondere kusten, oude steden maar ook protesten over de ontwikkeling van het gebied. Meeslepende muziek op derbouka, bendir en jazzgitaar vervolledigen de sfeer.

Inschrijven

Je ontvangt voor elke avond een afzonderlijke uitnodiging met inschrijflink. Hou dus je mailbox in de gaten.

Meer info

E [email protected]
T 051 26 50 57

Wanneer
-
-
Prijs
Gratis
Contact:
051 26 50 57
Organisatie
Wereldhuis West-Vlaanderen
Leeftijd
Alle leeftijden
Doelpubliek
Algemeen