The Garden Is Older Than The Field: workshops en rondleidingen

Kunstproject in Bulskampveld

The Garden Is Older Than The Field: workshops en rondleidingen

Cursus of workshop
Bulskampveld 9
8730
Beernem
Wegbeschrijving
In de idyllische landschappen van de domeinen Bulskampveld en Wildenburg duiken artistieke praktijken van zes curatoren en dertien kunstenaars op langs de paden.

The Garden Is Older Than The Field speelt met de karakteristieken van beide landschappen, een grijze zone tussen tuin en veld. In deze creatieve bezetting daagt kunst de wetenschap uit en overstijgen verhalen de realiteit.

1. van 11 tot 12 uur: Natuurlijke vezels Lab - workshop

Om hands-on met ruwe grondstoffen te werken, neemt designer Alexander Marinus deelnemers mee doorheen het Natuurlijke vezels Lab in Bulskampveld. Het Lab begint met een wandeling om vezelplanten te identificeren en te verzamelen, om daarna te experimenteren met de extractie en verwerking van de vezels. In samenwerking met Manoeuvre Gent.

Begeleiding: Alexander Marinus

2. van 14 tot 15 uur  Economie voor vogels - performance en gesprek

Sinds mei kunnen de vogels van het Bulskampveld de tentoonstelling “Economie voor vogels” bezoeken. Op 22 augustus zal Claire Stragier een performance uitvoeren tussen de geïnstalleerde werken. Achteraf vertelt ze wat meer over haar kunstwerken voor dieren en kan je haar enkele vragen stellen.

3. van 15 tot 16 uur Walking and Talking in Bulskampveld

Rondleiding in Bulskampveld langs verschillende projecten van The Garden is Older than the Field in aanwezigheid van Glenn Deliège (landschapsfilosoof), Bert De Roo (KASK Research, Innocastle) , Antony Hudek (directeur Museum Dhondt-Dhaenens) en Samuel Saelemakers (Curator Collectie Kunst in de Stad - Middelheimmuseum) alsook de kunstenaars en curatoren.

Begeleiding: Jef Declercq

4. vanaf 16 à 16.30 tot …. Uur Walk and Talk in Wildenburg - WALDEINSAMKEIT

(vertrek met de fiets in provinciedomein Bulskampveld om 16 uur)

Rondleiding in het domein van Wildenburg, waar acht kunstenaars gedurende de zomermaanden deelnamen aan een residentie programma. U bent van harte welkom om de tuinen te verkennen in aanwezigheid van de kunstenaars (Jonas Dehnen, Stan D’haene, Günbike Erdemir, Mark Grootes, Eline Harmse, Jules Labath, Hilde Onis en Martijn Petrus) en Robert Monchen (InDeRuimte, De Biënnale van België).

Begeleiding: Koi Persyn & Robert Monchen

Wanneer
Prijs
Gratis, maar je moet inschrijven voor 15 augustus
Contact:
050 55 91 00