Fermenteren van groenten

Fermenteren van groenten

Cursus of workshop
Vaartstraat 7
8902
Ieper-Zillebeke
Wegbeschrijving
Tijdens deze workshop krijg je de kneepjes van de groentenfermentatie helemaal onder de knie. En uiteraard houden we daarbij rekening met de seizoenen.

Fermenteren van groenten beleeft de laatste jaren een heuse revival. Deze oude bewaarmethode heeft immers heel wat troeven in petto. Naast het feit dat het een van de meest ecologische manieren is om groenten te bewaren, zorgt fermentatie ook voor een unieke smaak. Chefs maken er deze dagen dan ook gretig gebruik van.

Je ontdekt hoe fermenteren in elk seizoen weer anders is en dus smaakt. Om het nog boeiender te maken, improviseren we à volonté. Door groenten en smaakmakers te combineren, creëren we onze eigen unieke fermenten. En alsof dat nog niet volstaat, krijg je ook nog eens tal van tips om je fermenten te verwerken tot heerlijke gerechten.

Breng een snijplank en mesje mee, een schort, een keukenhanddoek, een goed afsluitbare glazen pot van 0,5 liter, een grote slakom.

Meer informatie bij Velt Westland: [email protected]. De inschrijving is pas bevestigd na ontvangst van betaling.

Wanneer
Prijs
€ 20 (€ 14 UiTPAS kansentarief)
Contact:
059 50 39 52
Leeftijd
Volwassenen