Europese verkiezingen | nascholing voor leerkrachten

Europese verkiezingen

Europese verkiezingen | nascholing voor leerkrachten

Cursus of workshop
Jan Van Eyckplein 2
8000
Brugge
Wegbeschrijving
De ‘moeder van alle verkiezingen’ staat in 2024 terug op de agenda.

Voor wie?

Voor alle leerkrachten van de 3de graad secundair onderwijs die zelf meer willen bijleren over de Europese verkiezingen of inspiratie willen over hoe ze dit onderwerp in de klas op een leuke manier kunnen brengen.

Programma:

Politieke partijen beginnen langzaamaan onrustig te worden en verschillende media bereiden achter de schermen deze ‘hoogdag voor de democratie’ reeds voor. Ook jullie, leerkrachten, dachten waarschijnlijk al na over hoe je dit thema in jouw klas kan brengen.

Bovendien mogen jongeren in België voor de Europese verkiezingen vanaf 16 jaar hun stem laten horen. In de praktijk zijn het dus jullie leerlingen uit de derde graad die mee beslissen over het toekomstige Europese beleid.
Wil jij je leerlingen informeren over de Europese verkiezingen en het belang van hun stem op Europees niveau maar heb je geen idee hoe je hier aan kan beginnen? Schrijf je dan snel in voor deze nascholing!

Je krijgt zowel inhoudelijke kennis toegereikt als concreet lesmateriaal. Belangrijke Europese thema’s zoals klimaat en migratie komen aan bod, alsook het democratisch proces van de EU en de meer praktische kant van het stemmen. Na deze nascholing voel jij je gesterkt om het thema ‘Europese verkiezingen’ in jouw klas te brengen op een leuke, interactieve manier.

Wanneer
->
Prijs
Gratis
Contact:
050 40 33 59
Organisatie
Europa Direct West-Vlaanderen