Europa-lesdag voor TSO/BSO

activiteit tso bso europe direct

Europa-lesdag voor TSO/BSO

Cursus of workshop
Op verschillende locaties
in de
provincie
Hoe leg je de Europese Unie uit aan laatstejaarsstudenten TSO of BSO?

De Europese Unie uitleggen aan je laatstejaarsstudenten TSO of BSO? Dat klinkt als een hele opgave. Wat doet die club van - 27 - Europese landen precies? Wanneer, waarom en hoe is de samenwerking tussen de verschillende landen ontstaan? Hoe zit de besluitvorming in elkaar en waar zien we EU-beslissingen in ons dagelijks leven? Hoe kan je dit alles ook nog eens linken aan de actualiteit in een tijdperk van fake news en desinformatie? Je hoeft het zelf allemaal niet uit te zoeken! Europa Direct West-Vlaanderen bied je namelijk de kans om al deze vragen beantwoord te zien en van je leerlingen echte Europa-experten te maken.

Wat mag je verwachten?

Een volledige lesdag over het thema ‘Europa’, met in de voormiddag een interactieve lezing en in de namiddag een actuele workshop rond fake news en desinformatie.  

  • Tijdens de interactieve lezing in de voormiddag neemt een professionele spreker van Europahuis Ryckevelde je leerlingen op sleeptouw voor een 3 uur durend, rijk verhaal over het ontstaan van de Europese Unie, wat de Unie concreet doet en hoe ze beslissingen neemt. Hierbij legt de spreker veelvuldig linken naar de actualiteit en uitdagingen waar de EU mee te maken krijgt. 
  • Gedurende de workshop in de namiddag laten we de leerlingen kennis maken met allerlei nonsens die ze in het dagelijkse leven tegenkomen. De focus in deze workshop ligt op beeldvorming, op het fenomeen 'fake news' en op andere desinformatietechnieken die gebruikt worden om burgers te beïnvloeden. Als echte mythbusters gaan de leerlingen zelf aan de slag. Ze proberen fake news te onderscheiden van 'echt' nieuws en leren om desinformatietechnieken te herkennen. 

Deze lesdagen vinden op vier verschillende locaties plaats. Deze activiteit is volledig GRATIS. We vragen wel om vooraf in te schrijven. Dit kan vanaf 2 juni 2020 via onderstaande link. 

•    Maandag 19 oktober 2020 in ROESELARE (Arhus, De Munt 8 , 8800 Roeselare)
•    Dinsdag 20 oktober 2020 in BRUGGE  (Vonk, Koning Leopold 3-laan 41, 8200 Brugge)
•    Donderdag 22 oktober 2020 in OOSTENDE (De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A,  8400 Oostende)
•    Vrijdag 23 oktober 2020 in IEPER  (VTI, Augustijnenstraat 58, 8900 Ieper) - onder voorbehoud

Wanneer
-
-
-
-
Prijs
Gratis
Contact:
050403589
Organisatie
Europe Direct West-Vlaanderen
Leeftijd
Jongeren
Doelpubliek
Voor scholen