Aan de slag met anderstalige nieuwkomers in de klas of op school?

foto kleutergroep

Aan de slag met anderstalige nieuwkomers in de klas of op school?

Cursus of workshop
Hugo Verrieststraat 22
8800
Roeselare
Wegbeschrijving
> Vormingen voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel

Provincie West-Vlaanderen nodigt je graag uit op een aantal vormingen ter ondersteuning van leerkrachten en onderwijspersoneel die werken rond meertaligheid en taalverwerving in het basisonderwijs.

 De vormingen gaan online door met uitzondering van de materialendagen. Deze vinden plaats in het Wereldhuis in Roeselare.

Deelname is gratis. We vragen je wel om op voorhand in te schrijven. Dit kan via de button onderaan deze uitnodiging.
De online activiteiten verlopen via MS Teams. In de week voor het event ontvang je een herinneringsmail met alle praktische informatie (o.a. de link voor MS Teams).

Voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas of op school?
donderdag 28 september en donderdag 5 oktober 2023 
17u00 - 19u00 - online

Als je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas of op school hebt, kan dat heel wat vragen opwerpen. We geven je in deze vorming een pak info en inspiratie over hoe je dit kan aanpakken. Volgende onderwerpen komen aan bod: prioritaire doelen, veiligheid en welbevinden, aanleren van Nederlands, meertaligheid als sterkte, integratie van de leerling in je klasorganisatie, ondersteunende educatieve materialen, … 
De online vorming bestaat uit 2 momenten en is bedoeld voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel uit het lager onderwijs. De vorming wordt gegeven door NT2-deskundige Ellen Vanantwerpen.

Voor het eerst meertalige kleuters in de klas of op school?
Donderdag 9 november 2023 
17u00 - 19u00 - online

Heel wat kleuterklassen verwelkomen steeds meer kindjes die thuis geen Nederlands spreken. Ondanks het feit dat de meeste kleuters ‘kraks’ zijn in het leren van meerdere talen, brengt dit toch de nodige uitdagingen en vragen met zich mee. In deze vorming proberen we deze uitdagingen om te buigen in leerkansen voor de hele groep. We zoomen in op kwaliteitsvolle interacties, taalkrachtige activiteiten, interactief voorlezen, inzetten van de thuistaal, ouderbetrokkenheid, ...
De online vorming is bedoeld voor leerkrachten en beleidsondersteunend personeel uit het kleuteronderwijs. De vorming wordt gegeven door NT2-deskundige Ellen Vanantwerpen.

NT2-materialendag basisonderwijs
Woensdag 29 november 2023
14u00 - 16u00 - Wereldhuis, Hugo Verrieststraat 22 in Roeselare

Tijdens deze NT2-materialendag en bijhorende workshop maak je kennis met de NT2-collectie in ons documentatiecentrum.
We maken je niet alleen wegwijs in onze collectie maar laten je vooral veel materialen zien en uitproberen.

NT2-deskundige Ellen Vanantwerpen maakt de brug tussen de inzichten uit de vormingen en onze NT2-materialen. Een niet te missen workshop dus!

Voor leerkrachten uit het kleuter of lager onderwijs, die reeds een vorming volgden rond anderstaligheid in de klas/op school.

Ja, ik schrijf in!

Voor meer info hieromtrent, contaceer Lobke Roygens via [email protected]

Bekijk zeker ook onze vormingen ism CTO: Vormingen CTO | Provincie West-Vlaanderen

Wanneer
->
->
->
Prijs
GRATIS
Contact:
051265050
Leeftijd
Volwassenen
Doelpubliek
Voor scholen