Subsidie Natuur Op School

Groenvormen

Verschillende soorten groen met diverse functies in de schooltuin. Even rusten in de schaduw van de grote boom waar de merel zingt en de specht insectjes zoekt, een natuurlijk afsluiting met klimop waar diertjes in schuilen, fruit tegen een zonnige muur, ...

Vlechtwerk

Midden in het groen of tussen de stenen van de harde speelplaats. Dood of levend. Als natuurlijke afsluiting, groene buitenklas, knusse vertelhoek, om rond te spelen, ... Ook de natuur vaart er wel bij.

Diertjes

Een heg die mag doorgroeien, een partij ongemoeid gras, een wild hoekje, struiken die bloeien en besjes vormen, snoeiafval in een takkenril. Dit trekt diverse levensvormen aan wat de biodiversiteit in de schooltuin ten goede komt.

Water

Regenwater opvangen om wateroverlast of droogte te voorkomen, om planten te begieten, als speelelement, om de vijver te vullen. Welke diertjes maak je hiermee blij?

Spelen

Een omgevallen boom, wat stokken en takjes, los of aan elkaar gesjord. Meer heb je niet nodig voor een natuurlijke maar bijzonder avontuurlijke speelplaats!

Buitenklas

Een buitenklas met boomstammetjes onder de schaduw van een grote boom, in een wilgenwiglo of een zelf aangelegd amfitheater, ... het leent zich perfect om allerlei openluchtlessen te geven!