Druk je stempel op de provincie.
MIJN PROVINCIE
Je bent hier : Skip Navigation LinksProvincie West-Vlaanderen > kwaliteit > welzijn > steunpunt vrijwilligerswerk > vorming > vormingen voor bestuursvrijwilligers
Toon thema navigatie Verberg thema navigatie

vorming

Vormingsaanbod najaar 2013

Het Provinciaal Steunpunt Vrijwilligerswerk organiseert, in samenwerking met Vormingplus West-Vlaanderen, in het najaar opnieuw heel wat vormingen met betrekking tot vrijwilligerswerk.

De cursussen die nu reeds gepland zijn zetten wij hier even op een rijtje, maar hou zeker ook de website of brochures van het Vormingpluscentrum in jouw regio in de gaten:

Alles wat je als organisator moet weten over SABAM

Auteursrechten, Sabam, billijke vergoeding... het blijft een moeilijk verhaal. Moet voor alles wat je organiseert in een publieke ruimte auteursrecht betaald worden? Welke tarieven worden gebruikt? Zijn er vrijstellingen of kortingen mogelijk? Moet je alle activiteiten op voorhand aankondigen? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord door Siegfried Bakelants, Sabam community manager. Na deze sessie weet je alles over Sabam en vermijd je vergissingen en boetes wanneer je een fuif of muzikaal evenement organiseert.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs Inschrijfcode
Brugge 26/09/2013 19u30

Vormingplushuis Brugge Sint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

€ 5/persoon 13-415

Facebook voor je vereniging

Tijdens deze workshop bekijkt Carina Gülcher hoe je Facebook kan gebruiken in je vereniging: groepen maken, oproepen lanceren, een evenement publiceren, een gesloten groep aanmaken voor het bestuur... Ze heeft het niet alleen over de technische kant, ook de inhoud komt aan bod: welk soort berichten plaats je, wat geef je door en wat net niet, hoe reageer je zelf op andermans berichten.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs Inschrijfcode
Brugge 7/10/2013 19u30

Vormingplushuis Brugge Sint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

€ 6/persoon 13-481

Wordpress: bouw een website voor je vereniging

Wil je een leuk ogende website bouwen voor je vereniging? Dan kun je met Wordpress.com aan de slag, een gratis en eenvoudig systeem om oogstrelende websites te maken. Het gebruiksgemak van Wordpress.com kan wedijveren met dat van Google Sites (het systeem dat we vroeger in deze cursus gebruikten), maar anders dan bij Google Sites heeft je site een heel frisse look. Mocht je ooit op de beperkingen stuiten van de 'gehoste' dienstverlening op Wordpress.com, dan kan je je website ten allen tijde in eigen beheer nemen.Aan de hand van een praktisch voorbeeld bouw je in deze reeks stap voor stap een site op. Daarbij verzorgen we de weergave van tekst, foto’s en video’s. Ook voegen we een kaart van de locatie, een poll en een fotogalerij toe. En dankzij het contactformulier kunnen bezoekers een reactie sturen of extra informatie opvragen. Op het einde van deze cursus staat je eigen website online.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs

Inschrijfcode

Kortrijk 7, 14 en 21/10/2013 19u00

Vormingplushuis Wandelweg 11                8500 Kortrijk

€ 18/persoon 134DM632

Een e-zine maken

Een e-zine of een elektronische nieuwsbrief is een handig en snel medium om te communiceren met je leden of publiek. Maar er komt heel wat bij kijken, zeker als je met grote aantallen emailadressen moet omgaan.Een goede aanpak heeft met inhoud te maken (wat, voor wie, presentatie...) en met techniek (hoe versturen, adressen bijhouden, privacy, spam vermijden)? Griet Provoost en Karl Duc (beiden Vormingplus) leggen je op een bevattelijke en meteen bruikbare manier uit hoe het kan.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs

Inschrijfcode

Brugge 5/11/2013 19u30

Vormingplushuis Brugge Sint-Pieterskerklaan 5 8000 Brugge

€ 6/persoon 13-488

Mailchimp: e-nieuwsbrieven voor je vereniging

Wil je voor je volgende activiteit heel veel mensen uit nodigen dan kan je daarvoor best een nieuwsbrief versturen per e-mail. Bij deze vorming gaan we stap voor stap aan de slag. Hoe verzamel je e-mailadressen en wat is toegelaten? Hoe laat je mensen inschrijven op je nieuwsbrief via je Facebookpagina of je website. Daarna gaan we aan de slag met MailChimp, gratis online software waarmee je je nieuwsbrieven opmaakt. Eens de nieuwsbrief verstuurd is kan je opvolgen hoeveel mensen je nieuwsbrief effectief gezien hebben.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs

Inschrijfcode

Kortrijk 18 en 25/11/2013 19u00

Vormingplushuis Wandelweg 11          8500 Kortrijk

€ 12/persoon 134DM633

Goede foto's leren maken voor je vereniging

Als vrijwilliger van een vereniging word je bij een belangrijke activiteit of evenement wel eens gebombardeerd tot fotograaf van dienst. En met de vele automatische functies op een digitaal fototoestel lijkt het vandaag kinderspel om even snel een serie foto's te nemen. Toch is het resultaat vaak ontgoochelend: je krijgt geen juist beeld van de sfeer, de belichting zit niet goed, de mensen staan met de rug naar je toe, of er wordt net te veel geposeerd.In deze driedelige cursus leer je enkele vuistregels en praktische tips om goede foto’s te maken van een evenement. Degelijke foto's zijn onontbeerlijk voor de samenstelling van promotiemateriaal of van een fotoboek of webalbum.

Plaats Datum Uur Adres Kostprijs

Inschrijfcode

Kortrijk 2, 9 en 16/12/2013 19u00

Vormingplushuis Wandelweg 11 8500 Kortrijk

€ 18/persoon 134DM640

Inschrijven doe je rechtstreeks bij de desbetreffende vormingpluscentra. Contactgegevens:

- Vormingplus Brugge: www.vormingplus.be/brugge of 050 33 01 12
- Vormingplus Oostende-Westhoek: www.vormingplusoostendewesthoek.be of 058 31 14 94
- Vormingplus Kortrijk: www.vormingplusmzw.be of 056 26 06 00

Informatiecentrum Tolhuis

Jan Van Eyckplein 2 - 8000 Brugge

T 0800 20 021 | F 050 61 03 00

E provincie@west-vlaanderen.be

> andere provinciale locaties

© 2009 Provincie West-Vlaanderen  |  by LoQutus  |  Legal Disclaimer