Druk je stempel op de provincie.
MIJN PROVINCIE
Je bent hier : Skip Navigation LinksProvincie West-Vlaanderen > genieten > toerisme
Toon thema navigatie Verberg thema navigatie

Toerisme

Langs 67 kilometer kustlijn blinken 10 verschillende kustgemeenten als parels aan een kroon. Elk jaar verwelkomt de kust 3 miljoen verblijfstoeristen, goed voor zo’n 15 miljoen overnachtingen. De grootste troef van de regio is de enorme diversiteit. De Kust is de plaats voor een actieve beleving met natuurreservaten als Het Zwin voor de wandelaars en tal van strandclubs en jachthavens voor de watersportrecreant.

De Westhoek, een verrassende streek met uitgestrekte polders en groene heuvels die getekend is door de stilte van tientallen oorlogskerkhoven.
Dit stukje West-Vlaanderen, geborgen tussen de ‘Schreve’ (de grens met Frankrijk) en de Vlaamse Noordzeekust telt enkele provinciale recreatie- en natuurdomeinen zoals De Palingbeek, De Gasthuisbossen en De Kemmelberg. De Eerste Wereldoorlog trok een dodelijk spoor van vernieling door dit ongerepte platteland. Vandaag is het een pure en vooral authentieke regio met een brede horizon, een rijke cultuurgeschiedenis en gastronomische lekkernijen.

Het Brugse Ommeland is de groene regio rond Brugge. Deze regio verenigt een open polderlandschap met een bosrijke gordel. De vele kastelen en ander cultuurhistorisch erfgoed zijn zeker een bezoekje waard.

De Leie loopt als een rode draad van de Franse grens tot in Gent.
Aan West-Vlaamse kant wisselen natuur en een rijk industrieelarcheologisch erfgoed elkaar af. De Leiestreek is het hart van de historische vlasindustrie. De geschiedenis van het vlas en ander industrieel erfgoed is te bezichtigen in enkele van de vele musea die deze streek rijk is.
Recreatief fietsnetwerk Onze provincie beschikt over een fijnmazig recreatief fietsnetwerk van maar liefst 5.000 kilometer lang. Het brengt je tot in de mooiste en vaak ongekende hoekjes van zowel de kust als het hinterland.

Het toeristisch-recreatieve aanbod en de verblijfsmogelijkheden van de kust, het Brugse Ommeland, de Westhoek en de Leiestreek zijn uniek. Ideaal voor een ontspannende uitstap!

Een kleurrijk palet van kunststeden, musea, oorlogsherinneringen, provinciale domeinen, fiets- en wandelroutes, schilderachtige landschappen en charmante dorpjes, attracties en topevenementen blijft de bezoeker bekoren. Ontdek hier de overvloed aan mogelijkheden voor een zalige uitstap!

Provinciaal reglement betreffende de toeristische impulsen in West-Vlaanderen

Hoe goed ken je West-Vlaanderen?
Bekijk hier een overzicht wat je kunt downloaden, lezen en bekijken om je wegwijs te maken in de provincie. (Bron: Knack)

cover onthaal in de west-vlaamse natuur Recreatie - Informatiebrochure 'Onthaal in de West-Vlaamse natuur'

 

Contact

Loket

Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis
Agenda Agenda Provinciale musea Provinciale musea Provinciedomeinen Provinciale domeinen
Fietsen Provinciale fietsroutes Wandelen Provinciale wandelroutes Ruiters Provinciale ruiterpaden
autoweg Provinciale autoroutes mountainbike Provinciale mountainbikeroutes Boot Boottochten

Provinciaal reglement betreffende de toeristische impulsen in West-Vlaanderen
Kaartje Regios
De regiowebsites
Kaartje regios
De gemeentelijke websites

Informatiecentrum Tolhuis

Jan Van Eyckplein 2 - 8000 Brugge

T 0800 20 021 | F 050 61 03 00

E provincie@west-vlaanderen.be

> andere provinciale locaties

© 2009 Provincie West-Vlaanderen  |  by LoQutus  |  Legal Disclaimer