MIJN PROVINCIE
Je bent hier : Skip Navigation LinksProvincie West-Vlaanderen
Toon thema navigatie Verberg thema navigatie
Provincie West-Vlaanderen > Nieuws > 20120321_marktkramers_0041

Verfijn op thema

  • economie Wis Filter

Nieuws

West-Vlaanderen promoot zijn wekelijkse markten 

21/03/2012 
 

Met de start van de lente werd op woensdag 21 maart 2012 voor de tweede maal een promotieactie voor de West-Vlaamse wekelijkse markten gelanceerd.

Deze grootschalige promotieactie is een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Onafhankelijke Orde van West-Vlaamse Marktkramers (OOWVM) en 33 West-Vlaamse gemeenten*. 

Met de campagne willen de betrokken partners het imago van de wekelijkse markt verbeteren en zo meer mensen naar de West-Vlaamse markten lokken. De slogan van de campagne luidt ‘Ik lig goed in de markt’ en loopt tot 21 april 2012.

Van 21 maart tot 21 april kunnen marktbezoekers sparen voor een unieke herbruikbare winkeltas. Bij elke aankoop bij een marktkramer ontvang de klant een stempel. Een volle spaarkaart (men verzamelt 11 stempels bij minstens 3 verschillende marktkramers) kan ingeruild worden voor een herbruikbare milieuvriendelijke tas op het stad- of gemeentehuis of infopunt. Daarnaast verdeelt de OOWVM een aantal paraplu’s door middel van loting uit de volle spaarkaarten.

In totaal zijn 28.500 winkeltassen beschikbaar. De herbruikbare draagtassen die mee het gezicht van de markt in het straatbeeld bepalen, worden gefinancierd door de deelnemende gemeenten. De overige campagnemiddelen worden voorzien door de Provincie.

Op de wekelijkse markten wordt de meest uiteenlopende handelswaar aangeboden, van zuivel, vleeswaren, fruit en groenten tot lederwaren, textiel en kledij. Op sommige plaatsen zwakt de markt af maar op veel plaatsen wordt de wekelijkse markt fel gesmaakt. De troeven van de wekelijkse markten zijn de prijs, de versheid en het uitgebreide en gevarieerde aanbod.

Meer info: 
dienst Economie
ilse.vanderhaeghe@west-vlaanderen.be of 050 40 71 88

*De deelnemende gemeenten zijn:
Anzegem, Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, Diksmuide, Harelbeke, Heuvelland, Ichtegem, Ieper, Ingelmunster, Izegem, Jabbeke, Kortemark, Kortrijk, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Lo-Reninge, Meulebeke, Middelkerke, Oostende, Oudenburg, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Staden, Tielt, Torhout, Veurne, Wingene, Zedelgem en Zwevegem

Gepubliceerd onder het thema economie

Informatiecentrum Tolhuis

Jan Van Eyckplein 2 - 8000 Brugge

T 0800 20 021 | F 050 61 03 00

E provincie@west-vlaanderen.be

> andere provinciale locaties

© 2009 Provincie West-Vlaanderen  |  by LoQutus  |  Legal Disclaimer