MIJN PROVINCIE
Je bent hier : Skip Navigation LinksProvincie West-Vlaanderen
Toon thema navigatie Verberg thema navigatie
Provincie West-Vlaanderen > Nieuws > 20110526_groepsaankoopstroom_0612

Verfijn op thema

  • leefomgeving Wis Filter

Nieuws

Provincie West-Vlaanderen organiseert groepsaankoop groene stroom en gas 

26/05/2011 
 
De Provincie West-Vlaanderen biedt haar inwoners de kans om te besparen op de energierekening door vrijblijvend in te tekenen op een groepsaankoop voor elektriciteit en gas. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare veiling kan een gunstigere prijs worden bedongen dan bij een individuele overstap. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

De Provincie wil zowel particulieren, kansengroepen als bedrijven bereiken en hen op die manier een groener en goedkoper contract aanbieden, zowel voor groene elektriciteit als voor gas. Om alles vlot te laten verlopen met zo min mogelijk administratieve lasten, neemt de Provincie een firma onder de arm die alles achter de schermen regelt.

Vanaf 1 november 2011 kan iedereen zich vrijblijvend via een digitaal of papieren formulier registreren voor de groepsaankoop. De Provincie wil de gemeentebesturen bij de groepsaankoop betrekken en hen een loketfunctie naar de burger toe geven.

De eigenlijke veiling is voorzien op 6 februari 2012. Daarna krijgt elke deelnemer een persoonlijk resultaat en kiest hij/zij zelf om de overstap naar een nieuwe leverancier wel of niet te maken.

Bij een groepsaankoop groene energie die de Provincie Antwerpen in 2010 organiseerde bespaarden deelnemers gemiddeld 225 euro. Meer dan 28.000 mensen schreven zich in, 41 % daarvan (11575 personen) ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleveranciers. Samen bespaarden de deelnemers bijna 2,4 miljoen euro.

Zich inschrijven voor de groepsaankoop is voor iedereen gratis met uitzondering van bedrijven met een groot verbruik (verbruik boven 25.000 kWh voor elektriciteit en 50.000 kWh voor gas). Deze bedrijven worden begeleid door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen.

Wie op de hoogte wil  blijven van de campagne kan zich nu al registreren op www.samengaanwegroener.be.

Meer info:  
samengaanwegroener@west-vlaanderen.be of 0800 18 711

Gepubliceerd onder het thema leefomgeving

Informatiecentrum Tolhuis

Jan Van Eyckplein 2 - 8000 Brugge

T 0800 20 021 | F 050 61 03 00

E provincie@west-vlaanderen.be

> andere provinciale locaties

© 2009 Provincie West-Vlaanderen  |  by LoQutus  |  Legal Disclaimer